Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σάλος στις Ομοσπονδίες. Τελειώνουν τον αθλητισμό;

Σάλος έχει ξεσπάσει στον ελληνικό αθλητισμό υπό τον φόβο της οριστικής παύσης των κρατικών επιχορηγήσεων ακόμα και της συγχώνευσης ή κατάργησης των αθλητικών ομοσπονδιών.
Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους επικεφαλής των Ομοσπονδιών είναι ότι δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για όσα σχεδιάζονται για τον αθλητισμό.
Όλα ξεκίνησαν στις 13 Αυγούστου, όταν με σχετική εγκύκλιο ζητήθηκε απο νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ,ΔΕΚΟ, ομοσπονδίες κλπ. να καταθέσουν 12 στοιχεία διαχείρισης στην ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν την προβλεπόμενη κρατική επιχορήγηση. Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών (τριμηνιαίοι απολογισμού, υπηρεσιακοί απολογισμοί κλπ) έληγε στις 10/9. Αιφνιδιαστικά λοιπόν στις 7 Σεπτεμβρίου (κι ενώ οι Ομοσπονδίες ήταν έτοιμες να καταθέσουν τα έγγραφα) νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΕΟΕ) και Ομοσπονδίες τέθηκαν εκτός ορίων γενικής διακυβέρνησης, ήτοι μένουν χωρίς άμεση επιχορήγηση.
Επικεφαλής Ομοσπονδιών εκτιμούν ότι πιθανώς να δίνεται ένα ποσόν από τα περισσεύματα του υπουργείου οικονομικών στη γενική γραμματεία αθλητισμού κι από εκεί να μοιράζεται στις Ομοσπονδίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα χρήματα προφανώς δεν φτάνουν ούτε για τα στοιχειώδη κι ενδεχομένως θα χρειαστεί ένας νέος αθλητικός χάρτης με συγχωνεύσεις και καταργήσεις ομοσπονδιών. Ήτοι πάμπολλες δυσλειτουργίες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του pamesports.gr αύριο η Ελληνική γυμναστική Ομοσπονδία θα κοινοποιήσει επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς με την οποία θα ζητά απαντήσεις ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σε έναν στοιχειώδη προγραμματισμό τετραετίας. Την ΕΓΟ θα ακολουθήσουν σύμφωνα με τις πληροφορίες όλες οι Ομοσπονδίες, ενώ άμεσα θα υπάρξει έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για να υπάρξει κοινό σχέδιο δράσης για την επιβίωση ενός απολύτως απαραίτητου κομματιού του κοινωνικού ιστού, του αθλητισμού.
Άπαντες αντιλαμβάνονται τις δυσχερείς συνθήκες, αλλά θα απαιτήσουν άμεσα σχέδιο δράσης για να μην αποδομηθεί ο αθλητισμός. Δεν είναι λίγοι αυτοί (παράγοντες και αθλητές) που σκέφτονται σοβαρά ,εάν δεν υπάρξει ένας κάποιος προγραμματισμός , να εγκαταλείψουν.
Οι δράσεις των κορυφαίων Ομοσπονδιών σταδιακά θα κλιμακωθούν εφόσον δεν λάβουν πειστικές απαντήσεις.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι π κρατικοδίαιτος αθλητισμός πέθανε. Για να μην πεθάνει όμως ο ίδιος ο αθλητισμός απαιτείται πλάνο και απαντήσεις που για την ώρα δεν έχουν δοθεί από πουθενά. 
ΠΗΓΗ:PAMESPORTS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.