Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: ΒΕΛΓΙΟ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0

Ολα πήγαν στραβά...

Ολα πήγαν στραβά... (ΦΩΤΟ)

Όλα πήγαν στραβά στην πρεμιέρα της εθνικής κορασίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Άγκυρας. Στο κλειστό γήπεδο «Bestepe», παρουσία 20 Ελλήνων θεατών που ταξίδεψαν ως την Τουρκία για να ενισχύσουν την ομάδα, τα κορίτσια της Καρολίνας Μπαρζούκα παρουσιάστηκαν με...
μεγάλο άγχος και έκαναν πολλά λάθη που έφεραν την ήττα από το Βέλγιο. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης επικράτησαν εύκολα με 3-0 σετ (25-18, 25-14, 25-17) και άφησαν την ελληνική ομάδα με κατεβασμένο κεφάλι κι ενώ ακολουθούν δύο εξίσου δύσκολα παιχνίδια με Ιταλία και Γερμανία.

Η υποδοχή δεν «κράτησε», η Χρηστινίδου αναγκαζόταν σε μακρινές πάσες και οι επιθετικές δεν τελείωναν (Βασιλαντωνάκη 1/9 επιθέσεις, Γενιτσαρίδη 3/11). Έτσι, το Βέλγιο πήρε εξ αρχής προβάδισμα στο σκορ (6-1, 11-4, 15-7). Η ελληνική ομάδα είχε κάποια ξεσπάσματα κυρίως με την Στράντζαλη (3/5 επιθέσεις και καλά σερβίς), αλλά δεν είχε συνέχεια. Στο φινάλε κάτι πήγε να γίνει με την Χρηστινίδου στο σερβίς (4-0 σερί), ωστόσο οι Βελγίδες είχαν ξεφύγει και κατέκτησαν άνετα το σετ (25-18).

Η Μπαρζούκα άλλαξε σχήμα στο δεύτερο σετ, με την Στράντζαλη σε ρόλο διαγωνίου και την Βασιλαντωνάκη στον πάγκο, ωστόσο η εικόνα της εθνικής παρέμενε άσχημη. Το Βέλγιο προηγήθηκε με 6-2 με τις Ελληνίδες να «κοιμούνται» δύο φορές στην άμυνα. Στο 10-4 υπέρ των αντιπάλων επέστρεψε η βασική διαγώνιος και η Στράντζαλη πέρασε ξανά ακραία, ενώ έγινε και αλλαγή πασαδόρου με την Αναγνώστου αντί της Χρηστινίδου. Εκεί η Ελλάδα έδειξε να βρίσκει ρυθμό με την Βασιλαντωνάκη να παίρνει 3 πόντους για το 8-11. Τα λάθη όμως, ήταν και πάλι πολλά και η διαφορά υπέρ του Βελγίου όλο και αυξανόταν (15-9, 17-10) για να φτάσουμε στο τελικό 25-14.

Κι αν το δεύτερο σετ ήταν πολύ άσχημο, το τρίτο ήταν τραγικό… Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης προηγήθηκαν 5-1 και όταν πήγε η αρχηγός τους, Κόπενς στο σερβίς έμεινε ως το 12-1, κερδίζοντας πέντε άσους! Η Μπαρζούκα άλλαζε πρόσωπα και σχήματα, αλλά η ελληνική ομάδα ήταν εκτός ρυθμού. Ακόμα και σε κάποιες στιγμές που τα κορίτσια έβγαζαν εκπληκτικές άμυνες, η κόντρα μπάλα δεν έφερνε πόντους, τα -παιδικά τις περισσότερες φορές- λάθη ήταν πολλά και παρότι με δύο άσους της Χατζηευστρατιάδου η διαφορά έπεσε για λίγο (14-19), το Βέλγιο έφτανε αργά, αλλά σταθερά προς τη νίκη (25-17).
Αποστολή: Αγκυρα: Δημήτρα Σώκου (Γραφείο Τύπου ΕΟΠΕ)
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΝΤΟ - ΠΟΝΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.