Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΚΙΟΚΑ-ΚΑΡΑΒΙΒΕΡΗ

Σε συνέχεια της επιστολής-καταγγελίας-αρθρογραφήματος θα θέλαμε να διευκρινίσουμε  και να σημειώσουμε τα παρακάτω:
Είναι εντελώς διαφορετικό το αθλούμαι από το συμμετέχω σε αγωνιστικό τμήμα. Επίσης είναι διαφορετικό το παίζω από το αγωνίζομαι. Κατανοούμε την στενοχώρια σας για το γεγονός, όμως δεν θα σας ακολουθήσουμε σε χαρακτηρισμούς  περί μέτριων  αθλητριών κλπ.

Τα παιδιά που ανήκουν σε αγωνιστικά τμήματα δεν είναι ακόμα αθλήτριες. Προσπαθούν και προσπαθούμε να γίνουν αθλήτριες. Με σωστή αθλητική νοοτροπία και πολύ προπόνηση. Δεν είναι υποχρεωτικό να γίνουν όλα τα παιδιά αθλήτριες. Άλλωστε στατιστικά περίπου το 10% των παιδιών που ασχολούνται με τον αθλητισμό γίνονται αθλητές ή αθλήτριες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μόλις ξεκίνησε η φετινή αγωνιστική περίοδος είχαν ενημερωθεί όλα τα αγωνιστικά τμήματα πότε θα ξεκινήσουν οι αγώνες και πότε θα τελειώσουν. Οι ημερομηνίες ήταν κατά προσέγγιση διότι η διοργανώτρια αρχή δεν είχε κάνει τις κληρώσεις. Στο συγκεκριμένο τμήμα όλα τα παιδιά γνώριζαν ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου τα αγωνιστικά τμήματα των παγκορασίδων θα έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις κάθε Σαββατοκύριακο. Όλα τα παιδιά ήταν ενήμερα ανεξάρτητα εάν υπήρχε πρόγραμμα αγώνων. Σε αντίθεση αυτού η ενημέρωση από τα παιδιά προς το σύλλογο για την εκδρομή έγινε τον Ιανουάριο ενώ είχαν ξεκινήσει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, τη στιγμή που μας  αναφέρετε ότι η εκδρομή είχε κανονισθεί από τον Νοέμβριο.

Κανένα παιδί από τα έξι που αναφέρεστε δεν είναι φοβισμένο και φυσικά δεν υποχώρησαν. Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσαν τα ίδια τα παιδιά τόσο στην προπονήτρια τους όσο και προσωπικά στον κ. Νικολάκη.  Απλά έβαλαν την κοινή λογική και  το κοινό καλό της ομάδας που συμμετέχουν. Μάλιστα σε συνεργασία με την αντίπαλο ομάδα προσπαθούμε να αλλάξουμε την ημερομηνία του αγώνα παρόλες τις δυσκολίες που υπάρχουν  με το γήπεδο που αγωνίζεται η αντίπαλος ομάδα. Προς τιμήν τους κάποιοι γονείς προσφέρθηκαν να μεταφέρουν τα παιδιά στον τόπο όπου θα είχε μεταβεί το σχολείο προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα ούτε στην ομάδα αλλά και τα παιδιά να χάσουν μόνο μισή ημέρα από την εκδρομή τους. Σε επικοινωνία του κ. Νικολάκη με τον πατέρα του παιδιού συμφωνήθηκε να υπάρξει τηλεφώνημα από την πλευρά της οικογένειας του παιδιού προκειμένου να κανονισθεί συνάντηση τόσο με τη διοίκηση όσο και με την προπονήτρια κ. Δροσινού. Ο λόγος είναι ότι θα πρέπει να ενημερωθεί για τη συνάντηση η κ. Δροσινού προκειμένου να γίνει η συνάντηση πριν ή μετά την προπόνηση και να μη χαθεί ούτε λεπτό προπόνησης.  Το τηλεφώνημα αυτό δεν έγινε ποτέ. Αντί αυτού ήρθε το εν λόγω κείμενο.

Αναφέρετε ότι κανείς δεν θέλει να χάσει βαθμούς η ομάδα των γυναικών ή να μην πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Δυστυχώς τους αγώνες δεν τους διοργανώνει η ομάδα του Ρέντη ούτε θεσπίζει κανόνες. Οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι και οφείλουμε να τους σεβαστούμε από τη στιγμή που συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα. Δεν μας λέτε όμως με ποιόν τρόπο δε θα χάσει βαθμούς η γυναικεία ομάδα και δε θα μηδενιστεί η ομάδα των παγκορασίδων;  Δεν είναι άδικο τόσο για τις γυναίκες όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά να μηδενίζονται όχι γιατί έχασαν τον αγώνα αλλά γιατί δεν παρουσιάστηκε ένα αγωνιστικό τμήμα στον αγώνα; Δεν είναι άδικο ο κόπος της προπόνησης όλων των παιδιών και αθλητριών να μηδενίζεται εξαιτίας μιας λάθους απόφασης όποιου και εάν είναι αυτή;  Στο σημείο αυτό να σας ενημερώσουμε ότι η ομάδα των γυναικών στην πλειοψηφία της αποτελείται από αθλήτριες οι οποίες εργάζονται και έρχονται για προπόνηση τις βραδινές ώρες ακριβώς γιατί έχουν την αθλητική νοοτροπία. Δεν είμαστε κατά των σχολικών εκδρομών. Από τη στιγμή όμως που η εκδρομή συμπίπτει με αγωνιστικές υποχρεώσεις τότε θα πρέπει να γίνει μια επιλογή και να παρθεί μία απόφαση.  Η όποια απόφαση έχει κάποιο αντίκτυπο κάπου.

Είναι εμφανής η λεκτική επίθεση στο πρόσωπο της κ. Δροσινού. Η κ. Δροσινού είναι ένα εξαίρετο μέλος της προπονητικής μας ομάδας, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στη γυμναστική ακαδημία. Έχει αξιόλογες περγαμηνές στο ενεργητικό της με κορυφαία στιγμή η συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με την ομάδα του Ολυμπιακού. Στα τρία χρόνια που συνεργάζεται με την ομάδα μας έχει δώσει σπουδαία δείγματα της δουλειάς της με κορυφαίο τη συμμετοχή της ομάδας των κορασίδων στο final four της κατηγορίας. Νομίζουμε ότι κάθε σύλλογος θα ήθελε την κ. Δροσινού στην προπονητική του ομάδα και είμαστε χαρούμενοι που είναι στη δική μας. Σε όλες τις ομάδες (προπονητής) αλλά και στους χώρους εργασίας (διευθυντής – προϊστάμενος) είναι λογικό ένας να παίρνει την απόφαση η οποία πάντα κρίνεται εκ του αποτελέσματος και φυσικά λογοδοτεί για το αποτέλεσμα στους ανωτέρους του. Όταν λοιπόν υπάρχει αγωνιστικό τμήμα ο στόχος πρέπει να είναι πάντα η νίκη. Εάν ο αντίπαλος είναι καλύτερος τότε μένει η χαρά του αγώνα.

Συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας ότι τα παιδιά πρέπει να αθλούνται για να μην περνάνε το χρόνο τους σε καφετέριες,  να μην αποκτούν συνήθειες όπως το κάπνισμα και να μην περνούν ατέλειωτες ώρες στον υπολογιστή τους κλπ. Το προαγωνιστικό τμήμα, το οποίο αποτελείται από παιδιά διαφόρων ηλικιών (από 1998 έως 2003), καλύπτει όλα τα παραπάνω  χωρίς την ”υποχρέωση” να συμμετέχει κάποιος σε κάθε προπόνηση. Το συγκεκριμένο τμήμα προπονεί ο προπονητής της γυναικείας ομάδας. Άρα δεν είναι λογικό το επιχείρημα της υποβάθμισης. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι όλοι οι προπονητές των τμημάτων μας είτε είναι  απόφοιτοι της γυμναστικής ακαδημίας είτε έχουν επιμορφωθεί με πολλαπλά σεμινάρια έχοντας πολυετή εμπειρία προπονητικής. Επίσης εκτός από τα ομαδικά υπάρχουν και τα ατομικά αθλήματα (στίβος, τένις κλπ). Νομίζετε όμως ότι απαιτούν λιγότερη προσπάθεια και κόπο;

Δεν καταλαβαίνουμε το “ειρωνικό” σας σχόλιο για τους “υπόλοιπους” παράγοντες της διοίκησης. Εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: τους γνωρίζεται τους εν λόγω κυρίους; Μάλλον όχι. Να σας ενημερώσουμε λοιπόν διότι πιθανόν να μη το γνωρίζετε. Όλα τα μέλη της διοίκησης είναι αξιόλογα άτομα τα οποία αφιερώνουν μέρος του πολύτιμου ελεύθερου χρόνου τους, μακριά από την οικογένεια τους, συνεισφέροντας και χρηματικά  προκειμένου να βοηθήσουν όπου και όπως μπορούν την ομάδα, και κατά συνέπεια τα παιδιά σας. Η μηνιαία συνδρομή δυστυχώς δεν επαρκεί να καλύψει τα έξοδα της ομάδας. Δυστυχώς δεν έχουμε άλλη πηγή εσόδων ούτε από κρατικές ή δημοτικές επιχορηγήσεις ούτε από διαφημίσεις.  Η επιτροπή διοίκησης αποτελείται από δύο εκτελεστικά και τρία μη εκτελεστικά μέλη. Τα εκτελεστικά μέλη κκ Νικολάκης και Νικολακάκος είναι σχεδόν κάθε μέρα στις ώρες της προπόνησης οι οποίες είναι συγκεκριμένες. Άρα λοιπόν μπορούσατε οποιαδήποτε στιγμή να επικοινωνήσετε μαζί τους δεδομένου ότι είναι γνωστά τα τηλέφωνα τους.

Ισχυρίζεστε ότι δεν έχουμε μπει στον κόπο να διευθετήσουμε τα του συλλόγου μας. Σας πληροφορούμε ότι ο σύλλογος μας θεωρείτε ένας από τους καλύτερα οργανωμένους συλλόγους της ένωσης μας. Αυτό δεν το λέμε εμείς. Το επιβεβαιώνουν παράγοντες άλλων συλλόγων αλλά και αθλήτριες που έρχονται από άλλες ομάδες να δοκιμασθούν όπως επίσης και πολλοί γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους από άλλους συλλόγους σε εμάς. Επίσης αναφερθήκατε  για τον κ. Τάσο Νικολάκη ότι μας ενδιαφέρει το 90% των αθλητριών να είναι ευχαριστημένο.  Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο κ. Νικολάκης είπε: “Όταν εάν σε μία ομάδα των 100 ατόμων είναι ευχαριστημένα τα 90 τότε αυτό είναι επιτυχία διότι είναι σχεδόν αδύνατο να συμφωνούν και να είναι ευχαριστημένα και τα 100 άτομα”. Επίσης αναφέρετε ότι η ομάδα δεν ασχολείται με αθλήτριες που δεν θεωρούνται άριστες. Αυτό είναι λάθος διότι στα αγωνιστικά τμήματα αγωνίζονται και παιδιά τα οποία ξεκίνησαν το άθλημα πριν από μερικούς μήνες χωρίς να έχουν άριστες επιδόσεις. Αυτό σημαίνει ότι μας απασχολούν όλα τα παιδιά ανεξάρτητα των επιδόσεων. Χαρακτηριστικό είναι η συμμετοχή παιδιών στην ομάδα των κορασίδων με λιγότερο από ένα χρόνο προπόνησης. Αυτό δείχνει και τη γενικότερη φιλοσοφία μας η οποία είναι πρώτα να μάθουν τα παιδιά βόλεϊ, μετά να αγωνίζονται και εάν έλθουν τα αποτελέσματα καλώς να έλθουν. Στην αναφορά σας για την αντίδραση σε πιθανή απόφαση όλων των αθλητριών να πάνε εκδρομή σας ενημερώνουμε ότι θα ήταν ακριβώς η ίδια.  Να υπενθυμίσουμε ότι σε συναντήσεις γονέων που έχουμε ζητήσει κατά καιρούς έχει εμφανιστεί μόνο  το 10% των γονέων. Εμείς όχι μόνο θέλουμε τους γονείς δίπλα μας αλλά το έχουμε αποδείξει έμπρακτα. Όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη επικοινωνίας με την οικογένεια κάποιου παιδιού όχι απλά το έχουμε κάνει αλλά έχουμε βοηθήσει να λυθούν διάφορα προβλήματα τόσο οικονομικά όσα και ανθρωπιστικά. Δεν έχουμε ανάγκη τα δανεικά κείμενα. Το εφαρμόζουμε στην πράξη και  δεν το διαφημίζουμε διότι είμαστε της άποψης ότι όπου μπορείς να βοηθήσεις να το κάνεις χωρίς τυμπανοκρουσίες. Θα παρακαλούσαμε λοιπόν να είστε πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις σας.

Στο χώρο ανάρτησης κειμένων (blog) αναρτώνται διάφορα κείμενα με τα οποία συμφωνούμε με το περιεχόμενό τους είτε απόλυτα, είτε σε ένα μεγάλο ποσοστό. Το ότι συμφωνούμε απόλυτα με ένα κείμενο δε σημαίνει ότι είμαστε υπόλογοι για το περιεχόμενο  του κειμένου. Εάν θέλετε στοιχεία για τις επισημάνσεις του κ. Δελαγραμμάτικα, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητικούς δημοσιογράφους της χώρας μας, δεν έχετε παρά να τις ζητήσετε από τον ίδιο. Φανταζόμαστε όμως ότι έχετε διαβάσει κατά καιρούς διάφορα γεγονότα που έχουν συμβεί στις σχολικές εκδρομές όπως μέθη, βανδαλισμοί σε ξενοδοχεία, ατυχήματα κλπ. Επίσης θα έχετε ακούσει από κάποιο παιδί ότι δεν κοιμήθηκε στην εκδρομή. Τα ξενύχτι, η μέθη ή οι βανδαλισμοί ανήκουν στην κοινωνικοποίηση και την  επιμόρφωση; Δε λέμε ότι αυτό συμβαίνει πάντα και σε όλα τα σχολεία. Λέμε όμως ότι έχουν καταγραφεί  τέτοια γεγονότα.  

Όσον αφορά την αμφίδρομη επικοινωνία φοβούμαστε ότι είστε καλά ενημερωμένοι. Μετά από κάθε ανάρτηση υπάρχει χώρος για σχόλια στα οποία μπορεί ο οποιοσδήποτε να σχολιάσει οτιδήποτε. Το όποιο σχόλιο δε δημοσιεύεται αμέσως διότι υπάρχει ο κίνδυνος βωμολοχιών ή απρεπών λέξεων ή φράσεων. Δημοσιεύεται αφού ελεγχθεί για τα παραπάνω και αναρτάται μαζί με την απάντηση μας όπου χρειάζεται.

Δε διεκδικούμε το αλάθητο. Άλλωστε όποιος εργάζεται είναι σίγουρο ότι κάνει λάθη. Προτιμούμε όμως να κάνουμε λάθη, τα οποία και παραδεχόμαστε όταν πεισθούμε από τον αντίλογο, παρά να καθόμαστε στην ασφάλεια του σπιτιού και της καρέκλας μας κρίνοντας άλλους. Δε δεχόμαστε όμως την ειρωνεία και την υπερβολή.  Φυσικά και μας ενδιαφέρει η γνώμη της κάθε αθλήτριας, του κάθε παιδιού, του κάθε γονιού. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι  να προασπίσουμε τον κόπο και τις προσπάθειες της πλειοψηφίας των παιδιών και των αθλητριών μας αλλά και την υστεροφημία του συλλόγου. Βρισκόμαστε πάντα στη διάθεση του οποιουδήποτε για ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να κλείσουμε με το παρακάτω κείμενο το οποίο μπορείτε να το βρείτε και στο διαδίκτυο. Ένα κείμενο το οποίο υπάρχει στο χώρο του αθλητισμού πολύ πριν εμφανιστούν το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή μας: 
«Κανένας μη αθλητής δε μπορεί να ξέρει τι θυσίες κάνει ο κάθε αθλητής για να πετύχει τους στόχους του και να φτάσει ψηλά. Πίσω από κάθε αθλητή υπάρχει μια χαμένη νεότητα, χαμένες οικογενειακές στιγμές, σχολικές εκδρομές, βόλτες, ξενύχτια, διακοπές. Γι’ αυτό  όταν βλέπετε αθλητές να αγωνίζονται χειροκροτήστε τους. Δεν έχει σημασία αν ήταν τέλεια ή λιγότερο καλή η προσπάθειά τους. Κάθε μέρα προσπαθούν περισσότερο από ότι εσείς νομίζετε. Αγωνίζονται και δεν τα παρατάνε.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.