Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

1η Δεκέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

1η Δεκέμβρη : Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDSΜηδενίζουμε τις νέες μολύνσεις, μηδενίζουμε τους θανάτους από AIDS, μηδενίζουμε τις...

διακρίσεις.

Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS είναι “Getting to Zero”, το οποίο αντανακλά τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου του UNAIDS για την περίοδο 2011-2015 “Zero New HIV Infections. Zero Discrimination. Zero AIDS Related Deaths”.
Το μήνυμα της 1ης Δεκέμβρη για την HIV λοίμωξη/AIDS εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόληψη των νοσημάτων, τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στον πληθυσμό της χώρας, την εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιών και ασφαλών στάσεων και συμπεριφορών, οι οποίες προστατεύουν και βελτιώνουν το επίπεδο υγείας του.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ μέσω του Τμήματος Παρεμβάσεων στην Κοινότητα – Γραφείου Αγωγής Υγείας αναγνωρίζει και υποστηρίζει την αναγκαιότητα παρέμβασης στο γενικό πληθυσμό προκειμένου να συνεισφέρει στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης, σχεδιάζοντας δράσεις για ενημέρωση, προκειμένου να επιτευχθεί η πρόληψη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και του AIDS αλλά και για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το στίγμα και τον αποκλεισμό των οροθετικών ατόμων.
Στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται Εκστρατεία Πρόληψης για τα ΣΜΝ και τον HIV/AIDS, στο γενικό πληθυσμό, σε νέους, σε μετανάστες, σε χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, σε εκδιδόμενα άτομα και σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις για την 1η Δεκέμβρη.
Στη φετινή χειμερινή εκστρατεία με αφορμή τα 30 χρόνια εμφάνισης του ιού του AIDS το μήνυμα είναι «μηδενίζουμε… τις νέες μολύνσεις, τους θανάτους, τις διακρίσεις» με τους παρακάτω στόχους:
· Έγκαιρη διάγνωση με συνέπεια την καλύτερη πρόγνωση και μείωση νέων μολύνσεων.
· Μείωση του αριθμού ατόμων που δε γνωρίζουν την οροθετικότητά τους από HIV ή μόλυνση από άλλο ΣΜΝ.
· Aναχαίτηση του επιπολασμού του ιού του AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ως προς τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των δράσεων σχετικά με την 1ηΔεκεμβρίου σχεδιάστηκε παρέμβαση, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και Πρόγραμμα Δρόμου σε χώρους που συχνάζει η νεολαία.
Παράλληλα, το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης, διοργανώνει εκδηλώσεις και ενημερωτικές εκστρατείες που εντάσσονται στο πλαίσιο του «Μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης HIV/AIDS»και έχουν κεντρικό μήνυμα :
«Αλυσίδα Ζωής- Δώστε τα χέρια»
24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.