Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Με το δεξί ξεκίνησε στη Νίκαια ο Γιώργος Ιωακειμίδης

Με μια εξαιρετική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κουμπάκη (Σπάθα) ξεκίνησε το πρόγραμμα των ομιλιών του ο Γιώργος Ιωακειμίδης, στις οποίες θα παρουσιάζει το πρόγραμμα του συνδυασμού για το διευρυμένο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη.Περισσότεροι από 500 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του συνδυασμού και κατέκλυσαν από νωρίς το απόγευμα την πλατεία Σπάθα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής του συνδυασμού και ποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα κύρια σημεία του προγράμματός του: την καθαριότητα -το πρόγραμμα ανακύκλωσης- την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου- την εμπορική ανάπτυξη.

«Ξεκινάμε το πρόγραμμα των ομιλιών μας από τη Νεάπολη, γιατί είναι η πιο απομακρυσμένη και εγκαταλελειμμένη γειτονιά της Νίκαιας», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ιωακειμίδης. «Απόφαση του συνδυασμού μας είναι το διαμέρισμα της Νίκαιας να γίνει εδώ, στη Νεάπολη και να καταρτιστεί μόνο από ανθρώπους που ζουν εδώ. Επόμενη και άμεση παρέμβασή μας θα είναι ως Δημοτική Αρχή να λειτουργήσουμε εδώ ένα Κ.Ε.Π και ένα παράρτημα του Δημαρχείου, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι εδώ και να μη χρειάζεται να διανύουν τόσο μεγάλη απόσταση για να πάνε στο κέντρο. Είναι καιρός ο Δήμος να λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Να μπορεί να ακούει και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα προβλήματα κάθε περιοχής όσο μακριά από το κέντρο κι αν είναι».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια εξαπάτησης του όσμου με ψέματα που συγκεκριμένα κέντρα μεταδίδουν, δίνοντας συγκεκριμένες απαντήσεις. Όπως για τα υπέρογκα δημοτικά τέλη που κάποιοι διαδίδουν ότι καταβάλλονται στο Ρέντη- όπου η διαφορά στους δύο Δήμους ετησίως για ένα σπίτι 80m2 είναι μόλις 4€!!!.

«Σκεφτείτε», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ιωακειμίδης, «αν τελικά αυτά τα 8 χρόνια που τα δημοτικά τέλη είναι παγωμένα, αν νιώθετε ότι σας παρέχει αυτή η πόλη έστω και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες. Η Νίκαια και ο Ρέντης έχουν ανάγκη από μια ικανή δημοτική αρχή, δημοκρατική και όχι συγκεντρωτική, που να αξιοποιούνται όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι υπάλληλοι του Δήμου. Από μια δημοτική Αρχή που να αφουγκράζεται τις εξελίξεις και τις σύγχρονες ανάγκες».

«Τα τροφεία που πληρώνουν σήμερα τα παιδιά που φιλοξενούνται τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου είναι μηδενικά και μέχρι πρότινος το ποσό που πλήρωναν καθοριζόταν από το ύψος της Φορολογικής τους δήλωσης. Είναι άραγε άδικο αυτό; αναρωτήθηκε ο Γιώργος Ιωακειμίδης και συνέχισε επισημαίνοντας «ακούω ψέματα οτι θα κλείσω τα ΚΑΠΗ, θα διαλύσω τα τμήματα πολιτισμού και αθλητισμού. Στο Ρέντη έχουμε εξατιρετικά τμήματα αθλητικά και πολιτιστικά, με διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Τα ΚΑΠΗ μας είναι αψογα οργανωμένα, με περισσότερα από 1600 ενεργά μέλη». Κλείνοντας την ομιλία του, δεν παρέλειψε να επισημάνει και τις ευθύνες της Αντιπολίτευσης όλα αυτά τα χρόνια για την κατάσταση του Δήμου. «Πού είδατε το διαφορετικό πολιτικό λόγο; Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια δεν έδωσαν καμία προοπτική για τη Νίκαια. Όσοι γέμισαν την πόλη με μιζέρια και εγκατάλειψη, με πόνο και αδιαφορία, δεν έχουν μια θέση στα πολιτικά πράγματα».

«Μαζί θα αλλάξουμε το σκηνικό. ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση της πόλης. ΜΑΖΙ θα ξαναβρούμε τη χαμένη μαγκιά της, θα ξαναζωντανέψουμε την ιστορία της, θα κοιτάξουμε κατάματα το μέλλον. ΜΑΖΙ θα νικήσουμε και ΜΑΖΙ θα οικοδομήσουμε τη νέα μας πόλη». Θα συνεχιστούν οι καθημερινές περιοδείες ης δημοτικής ομάδας στο κέντρο της Νίκαιας, μέχρι την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα, στο Περιβολάκι, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συγκέντρωση του συνδυασμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.