Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Η σημασία του προολυμπιακού της Ρόδου για την Βίκυ Αρβανίτη


Την ευκαιρία να τεστάρουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους θα έχουν οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη, οι οποίες θα λάβουν μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά του μπιτς βόλεϊ που θα γίνει το διάστημα 16-18 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο. Αυτό το διάστημα η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε διακοπή από τις επίσημες υποχρεώσεις της, καθώς μετά το απόλυτα επιτυχημένο τουρνουά της Χάγης (κατάκτηση της 7ης θέσης), το επόμενο ραντεβού στο παγκόσμιο σιρκουί της FIVB είναι προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο. Έτσι, οι πρωταθλήτριες Ελλάδας που βρίσκονται στην 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης θα επανέλθουν στις προπονήσεις εν όψει Ρόδου με στόχο την επιστροφή σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.

Η Βίκυ Αρβανίτη θεωρεί ότι το προολυμπιακό τουρνουά έχει διπλό κίνητρο για την Εθνική ομάδα: «Πρώτα απ’ όλα μας δίνεται η ευκαιρία να πάμε στους Ολυμπιακούς αγώνες και μέσω μιας άλλης οδού, οπότε είναι πολύ σημαντικό να πετύχουμε στη Ρόδο. Γιατί μπορεί βαθμολογικά να είμαστε κοντά στην απευθείας πρόκριση εφόσον τώρα βρισκόμαστε στην 13η θέση της FIVB και στο Λονδίνο θα πάνε απευθείας οι πρώτες 16, αλλά δεν μπορούμε να πετάμε ευκαιρίες. Ο δρόμος προς το 2012 είναι μακρύς και πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για τις αντιπάλους η Αρβανίτη έδειξε ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, φτάνει η ομάδα της να παίξει με βάση τις δυνατότητές της: «Ξέρουμε ότι θα παίξουμε με δύο κυπριακές ομάδες, δύο ρουμάνικες και δύο εσθονικές. Ξεχωρίζω τις Αγγελοπούλου / Κωνσταντίνου και τις αδερφές Μπρατουίνα, αλλά νομίζω ότι εάν μαζί με τη Μαρία φτάσουμε στα γνωστά επίπεδα απόδοσής μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Τέλος, η Βίκυ αναφέρθηκε και στην ξεχωριστή ανάμνηση που έχει από τη Ρόδο, αλλά και το παράπονα που της μεταφέρουν οι ξένες ομάδες:

«Τη Ρόδο την έχω μέσα στην καρδιά μου γιατί πέρα από ένα νησί σταθμό στις διοργανώσεις του μπιτς βόλεϊ, διατηρώ και μια ξεχωριστή ανάμνηση. Το 2003 με συμπαίκτρια τότε την Θάλεια Κουτρουμανίδου κατακτήσαμε την 5η θέση στο παγκόσμιο όπεν της FIVB και ουσιαστικά από εκεί ξεκίνησε ο κύκλος της πρόκρισής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Γενικότερα οι διοργανώσεις της Ρόδου λείπουν σε όλους μας και είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές ξένες αθλήτριες που στο παρελθόν έλαβαν μέρος σε αγώνες στη Ρόδο με ρωτούν γιατί δεν γίνονται πια παγκόσμια τουρνουά εκεί. Είναι λοιπόν, μεγάλη η χαρά που επιστρέφουμε στο νησί για αγώνες και ελπίζω σύντομα να αναλάβουμε ξανά τη διοργάνωση εντός παγκοσμίου τουρνουά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.