Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μαθήματα Σεισμού στο Δήμο Ρέντη

Μαθήματα Σεισμού στο Δήμο Ρέντη Όλοι γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια χώρα με έντονη σεισμική δραστηριότητα και μάλιστα βρίσκεται στη πρώτη θέση σε σεισμικότητα στην Ευρώπη και έκτη παγκοσμίως.

Οπότε είναι αυτονόητο ότι η εξοικείωση και η εκμάθηση τρόπων προφύλαξης είναι απαραίτητη. Αυτόν τον ρόλο έχει αναλάβει η «Σεισμόπολις» που λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια στον Δήμο Ρέντη.

Πρόκειται για ένα κέντρο που σκόπο έχει να εκπαιδεύσει τους μαθητές για την λήψη και εφαρμογή αντισεισμικών μέτρων προστασίας. Η εκπαίδευση πραγματοποείται με την χρήση προσομοιωτή, με παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, βιβλία και ηλεκτρονικά προγράμματα ειδικά κατασκευασμένα για το συγκεκριμένο σκοπό.

Την εκπαίδευση των μαθητών έχουν αναλάβει είκοσι φοιτητές του τμήματος Γεωλογίας και Γεωθερμίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την επιστημονική επιμέλεια της αναπληρώτριας καθηγήτριας Σεισμολογίας, κ. Βασιλικής Κουσκουνά.

Επισκέψεις πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού τις ακόλουθες ημέρες και ώρες: Καθημερινές κάθε πρωί 9:00-13:30 Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-4921040

Αναδημοσίευση από το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.