Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη: Πρόγραμμα - Πρόσκληση

Ο Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη προσκαλεί τους δημότες της πόλης να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Δημοτική Ενότητα Νίκαιας, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.
Αυτό είναι το κείμενο της πρόσκλησης, υπάρχει όμως και άλλο, παρόμοιο. Είναι το κάλεσμα για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Ι. Ρέντη!

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν η εποχή είναι κατάλληλη για διπλά έξοδα και αν αυτό αποτελεί το καλύτε- ρο για την παιδία που πρέπει να δώσουμε στους πολίτες -και τους μαθητές κυρίως ως ενοποιημένος πλέον δήμος.

Στους πιο πάνω προβληματισμούς υπάρχουν ορισμένα επιχειρήματα, όπως το “φαντάζεσαι τι θα γινόταν, αν κάναμε μόνο μια παρέλαση;” ή το “Και που θέλεις να γίνει μόνο μια παρέλαση; Στη Θηβών;”. Υπάρχουν βέβαια -πέρα από τις κουταμάρες- και ορισμένα πιο “εκλογικευμένα”, σαν αυτό που κάνει λόγο για προσπάθεια προσαρμογής που σιγά-σιγά θα οδηγήσει σε μια μόνο πα- ρέλαση.

Όπως αντιλαμβάνεστε, όλα έχουν μια κοινή συνισταμένη, που δεν είναι άλλη από αυτή της απενο- χοποίησης μιας εντελώς λάθος επιλογής. Ακόμα και το τελευταίο, που πάει να μοιάσει πιο βατό, ακόμα και αυτό παραδέχεται το λάθος και επιφυλάσσεται να το διορθώσει στο μέλλον.

Ένα λάθος όμως δεν παύει να είναι λάθος και έτσι θα παραμένει ως να το αλλάξεις. Επί του συ- γκεκριμένου μάλιστα το να το αλλάξεις αργότερα απλά δημιουργεί ένα προδεδικασμένο και κάνει ισχυρότερη οποιαδήποτε φαιδρότητα του τύπου “μα αφού έτσι κάναμε πάντα ακόμα και με τον Καλλικράτη” που ενδεχομένως ακουστεί στο μέλος. Δεν λέω πως τώρα μπορεί να αλλάξει η από- φαση, αυτό όμως που λέω είναι πως -και τώρα ακόμα- πρέπει να αλλάξει η οποιαδήποτε παρό- μοια τακτική.

Τι πάει να πει παρέλαση μας και παρέλαση σας; Τι πάει να πει σχολεία μας και σχολεία σας; Αντί λοιπόν να ξεκινήσουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα από τα παιδιά, αυτά φαντάζουν να είναι τα μόνα που παραμένουν χόρια. Σε ΕΝΑΝ δήμο οπού τα πάντα -υπηρεσίες, σύλλογοι, σωματεία- ενοποι- ούνται δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο να υπάρχουν χωριστές εκδηλώσεις, που ασφαλώς δεν οδη- γούν σε καμία λογική ενότητας.


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας

24 Μαρτίου




ΠΕ



Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων - Δημοτικών Υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, καθώς και ιδιωτικών καταστημάτων και σπιτιών.



25 Μαρτίου




ΠΑ


10:15



Προσέλευση στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου των Συλλόγων και των Φορέων της πόλης με τις σημαίες και τα λάβαρα τους.


10:20



Προσέλευση των Αρχών της πόλης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου.


10:30



Επίσημη Δοξολογία.


11:00



Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944.
Εκφώνηση του πανηγυρικού.
Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.


11:30



Παρέλαση προ του Δημάρχου και των Αρχών της πόλης στην πλατεία 17ης Αυγού- στου 1944.




Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Δημοτικής Ενότητας Αγίου Ιωάννη Ρέντη

23 Μαρτίου




ΤΕ



Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων - Δημοτικών Υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, καθώς και ιδιωτικών καταστημάτων και σπιτιών.



24 Μαρτίου




ΠΕ



Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων - Δημοτικών Υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, καθώς και ιδιωτικών καταστημάτων και σπιτιών.



25 Μαρτίου




ΠΑ


09:45



Προσέλευση στην εκκλησία Αγίου Ιωάννου Προδρόμου των μαθητών, προσκόπων, συλλόγων, σωματείων κλπ.


09:55



Προσέλευση των Αρχών της πόλης.


10:00



Επίσημη Δοξολογία.


10:30



Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.


10:45



Καταθέσεις στεφάνων.


11:00



Παρέλαση μαθητών, προσκόπων κ.α.


11:30



Δημοτικοί Παραδοσιακοί Χοροί από το χορευτικό τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Ι. Ρέντη στην κεντρική πλατεία της Ενότητας.


Πρόγραμμα Δημοτικών Παραδοσιακών Χορών


Μακεδονία



1. Χασαπιά
2. Τσότσο - Ομορφούλα
3. Συρτός Μακεδονίας
4. Έντεκα



Ικαρία & Λέρος



1. Παλιός Ικαριώτικος
2. Ικαριώτικος
3. Καριώτικα
4. Συρτός Ικαρίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.