Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Και στην Ν. Ορεστιάδα θα λάμψει η «Ρενδία Λέξις»


Αν μη τι άλλο, η θεατρική ομάδα του Δήμου Αγίου Ιωάννη Ρέντη «Ρενδία Λέξις» έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία επαγγελματική ομάδα. Με πληθώρα παραστάσεων και εκθαμβωτικών εκτελέσεων από τα μέλη της, η ομάδα του Ρέντη συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να κάνει την παρουσία της αισθητή με ολοένα και πιο λαμπερό τρόπο.

Αυτή τη φορά πρόκειται για το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, το οποίο έχει ιστορία 10 ολόκληρων χρόνων και φέτος θα διοργανωθεί για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά. Η θεατρική ομάδα του Δήμου μας θα δώσει το παρόν σε αυτό το φεστιβάλ το οποίο θα διαρκέσει από τις 29 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου, με την παράσταση «Διπλανό Κρεβάτι», του Μανόλη Κορρέ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου, δύο μέρες πριν την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ αυτό είναι διαγωνιστικό, και την κριτική του επιτροπή αποτελούν σημαντικά ονόματα όπως ο θεατρικός συγγραφέας Άκης Δήμου, οι ηθοποιοί Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Ντίνα Κώστα, Αγλαΐα Παππά, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Σοφία Φιλιππίδου και η θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου Ειρήνη Μουντράκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεατρική ομάδα του Δήμου μας επιλέχτηκε μαζί με άλλες 5 ομάδες, ανάμεσα σε δεκάδες αιτήσεις που είχαν γίνει για το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Παρουσιαστής για ακόμα μία χρονιά θα είναι ο Αλέξης Κωστάλας, και την έναρξη σε αυτό το μεγάλο -αν και ερασιτεχνικό- καλλιτεχνικό γεγονός θα δώσει η παράσταση των Ρέππα-Παπαθανασίου «Βγαλ' τον υπουργό απ' την πρίζα» που θα παρουσιάσει ο οικοδεσπότης «Διόνυσος», που δεν είναι άλλος από την θεατρική ομάδα της Νέας Ορεστιάδας.

Εκτός από την θεατρική ομάδα «Ρενδία Λέξις», θα διαγωνιστούν το καλλιτεχνικό σωματείο "Οι αθεράπευτοι" Ιωαννίνων με το έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο "Ο άνθρωπος, το κτήνος και η Αρετή", σε ελεύθερη απόδοση Δημήτρη Παππά (30/8), το Εδεσσαϊκό Θέατρο με το έργο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη "Ο Προεστός του χωριού" (31/8), η θεατρική ομάδα "Εξ Αμάξης" Θεσσαλονίκης με τη "Φαύστα" του Μποστ (1/9), η θεατρική ομάδα Σάμου με το "Καλιφόρνια Ντρίμιν" του Βασίλη Κατσικονούρη (2/9), το θεατρικό εργαστήρι δήμου Ρέντη "Ρένδια Λέξις" με το "Διπλανό Κρεβάτι" του Μανόλη Κορρέ (3/9) και η θεατρική ομάδα δήμου Πυλαίας με το έργο του Ευγένιου Λαμπίς "Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας", σε μετάφραση Μαριάννας Κάλμπαρη.

Εκτός συναγωνισμού η Θεατρική Ομάδα "Τα Δίδυμα Τείχη" Διδυμοτείχου, σε συνεργασία με τον "Διόνυσο" θα παρουσιάσουν μια σύγχρονη δραματοποίηση του δημοτικού τραγουδιού "...του Νεκρού Αδερφού" (5/9).

*Όλες οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Νέας Ορεστιάδας.

**Γενική τιμή εισόδου: € 4
Κάρτα διαρκείας (για 8 ημέρες): €22
Κάρτα διαρκείας μελών "Διόνυσου": €15
Κάρτα Επιτροπής Κοινού: €12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.