Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Η νέα μόδα επιτάσσει άθληση στην ύπαιθρο


Επιστροφή στη φύση, ακόμη και την ώρα της γυμναστικής, όπου μικροί και μεγάλοι σπεύδουν να παίξουν, να αθληθούν, να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. Η φράση «πάμε πλατεία» που για πολλά χρόνια αποτέλεσε αγαπημένο σλόγκαν των πιτσιρικάδων ξανάρχεται στη μόδα. Τους τελευταίους μήνες που πολλοί δήμοι άρχισαν να υιοθετούν το μοντέλο των υπαίθριων γυμναστηρίων, εκτός από στέκι της νεολαίας, οι πλατείες έχουν γίνει τόπος συνάντησης και αναψυχής ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, γονιών που θέλουν να γυμναστούν και να παίξουν με τα παιδιά τους, αλλά και ηλικιωμένων που διεκδικούν το δικαίωμα στην άθληση!

Είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση για τα υπαίθρια γυμναστήρια, που τον τελευταίο χρόνο οι δήμοι της Αττικής έχουν επιδοθεί σε «αγώνα δρόμου» για το ποιος θα φτιάξει τα περισσότερα πάρκα γυμναστικής.

Ηδη σε όλη τη χώρα έχουν δημιουργηθεί είκοσι πέντε υπαίθρια γυμναστήρια. Οι υπαίθριοι αθλότοποι διαθέτουν πολλά όργανα γυμναστικής για μυϊκή ενδυνάμωση, αλλά και αερόβια γυμναστική, τα οποία είναι υψηλής αντοχής και δεν υφίστανται εύκολα φθορές από φυσικά αίτια ή βανδαλισμούς. Και μπορεεί να μην υπάρχει γυμναστής για την παρακολούθηση των αθλουμένων, ωστόσο πάνω στα όργανα αναγράφονται οδηγίες για τον τρόπο χρήσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.