Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Δύο καίριες επισημάνσεις για τις εκλογές από την κίνηση Volley 2012


Ενόψει των εκλογών που προκήρυξε η ΕΟΠΕ για την 1/9/2012 στον Βόλο, πρέπει να επισημάνουμε δύο πράγματα.
Πρώτον: Η ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ είναι πληρωμένη από τους φορολογούμενους και ανήκει σε όλα τα σωματεία και όχι στην εκάστοτε διοίκηση της ΕΟΠΕ. Ο ρόλος της ιστοσελίδας είναι να ενημερώνει τα σωματεία για τα θέματα του αθλήματος και όχι να χρησιμοποιείται ως ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ στα χέρια της κάθε διοίκησης, αναρτώντας προσωπικούς ειρωνικούς σχολιασμούς  όπως έπραξε η σημερινή διοίκηση την Παρασκευή 10/8/2012.
Ο κάθε υποψήφιος και η κάθε παράταξη έχει το δικαίωμα να απευθύνεται μέσω επιστολών στα σωματεία ή να διατηρεί προσωπική και ενυπόγραφη ιστοσελίδα ή τέλος να ενημερώνει όποιον επιθυμεί μέσω ανακοινώσεων στα ΜΜΕ. Σε καμία όμως περίπτωση δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ για φτηνούς προεκλογικούς σκοπούς.
Ως εκ τούτου ούτε απαντάμε ούτε ακολουθούμε το ύφος και το ήθος που χαρακτηρίζει την σημερινή διοίκηση και τις πρακτικές της.
Δεύτερον: Με αδιαμφισβήτητο δεδομένο ότι η επιλογή της ΕΟΠΕ για την ημερομηνία και τον τόπο των εκλογών δημιουργεί δυσκολίες, ειδικά σε όλα τα επιβαρυμένα σωματεία της νησιωτικής Ελλάδας, αλλά και συνολικά αυξάνει τις μετακινήσεις για άνω των 60% των σωματείων, υπάρχουν ήδη έντονες διαμαρτυρίες.
Μεγάλος αριθμός σωματείων (που συνεχώς αυξάνεται αν και 15αύγουστος), έχει ήδη εκφράσει εγγράφως (και κόντρα στις οξύτατες επιθέσεις που δέχονται) την  αντίθεση του αυτή, ζητώντας να μετατεθεί η ημερομηνία και ο χώρος διενέργειας των εκλογών.
Η αντίθεση αφορά αποκλειστικά και μόνο την δυνατότητα μέγιστης συμμετοχής ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ αντιπροσώπων σωματείων ώστε να διαμορφωθεί το πλέον δημοκρατικό αποτέλεσμα, αλλά και χρόνος που δεν συμπίπτει με τις διακοπές, για να συγκαλέσουν τα σωματεία πραγματικά ΔΣ και να πάρουν τις αποφάσεις τους.
Δυστυχώς εάν η διοίκηση της ΕΟΠΕ δεν αντιληφθεί εγκαίρως την θύελλα διαμαρτυριών και δυσαρέσκειας που προκάλεσε και δεν εισακούσει τα εύλογα αιτήματα των σωματείων, τότε δεν θα υπάρχει  άλλη επιλογή από την προσφυγή στην δικαιοσύνη.
Θα είναι λοιπόν αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης η έγκαιρη μετάθεση του τόπου και χρόνου των εκλογών, ή η δικαστική εμπλοκή που δυστυχώς δημιουργεί τόσες έξω-αθλητικές παρενέργειες στο άθλημα μας.
Καλούμε λοιπόν την διοίκηση της ΕΟΠΕ, έστω και την ύστατη στιγμή, να μην οδηγήσει το άθλημα σε διαδικασίες που θα το βλάψουν, και να υποστηρίξει έμπρακτα την μαζική και ελεύθερη έκφραση της βούλησης των σωματείων.

Γιώργος Μελισσουργός
Επικεφαλής της κίνησης Volley 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.