Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αγωγή από Ρέντη και ΓΕΑ κατά ΕΟΠΕ και παρέμβαση Μελισσουργού

Αγωγή κατά της ΕΟΠΕ κατέθεσαν η ΑΕ Ρέντη και η ΓΕ Αλεξανδρούπολης ζητώντας να ακυρωθεί η Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας που έγινε στην Καλαμάτα. Τα δύο σωματεία επικαλούνται το άρθρο του καταστατικού της ΕΟΠΕ που αναφέρει πως οι ΓΣ γίνονται σε σημεία που να διευκολύνονται όλα τα σωματεία και η αγωγή έγινε εν μέσω φημών πως η διοίκηση Αχιλλέα Μαυρομάτη προσανατολίζεται να κάνει στο... Ρέθυμνο τη Γενική Συνέλευση του Σεπτεμβρίου όπου θα γίνουν και οι εκλογές με προφανή σκοπό να μην προσέλθουν πολλοί εκπρόσωποι σωματείων. Για το θέμα αυτό εξέδωσε ανακοίνωση ο επικεφαλής της «Κίνησης 2012» Γιώργος Μελισσουργός:..



Η ανακοίνωση του Μελισσουργού:

«Κατά τη διάρκεια της περιοδείας μας σε ολόκληρη την Ελλάδα, διαπιστώσαμε ότι ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα Σωματεία, μόλις πληροφορούνταν για την απαράδεκτη απόφαση των ολίγων «ημετέρων» της ΓΣ Καλαμάτας, περί «διεξαγωγής επομένων ΓΣ οπουδήποτε στην Περιφέρεια κρίνει το ΔΣ της ΕΟΠΕ», δήλωναν με κάθε τρόπο την απόλυτη αντίθεσή τους.
Και αυτό είναι απολύτως λογικό, τη στιγμή που ο ΝΟΜΟΣ ορίζει ότι η ΓΣ πρέπει να ορίζεται σε «τόπο που επιτρέπει την πλέον αθρόα προσέλευση των σωματείων».
Εκτός λοιπόν της συγκεκριμένης περιφέρειας που τυχόν φιλοξενεί μία ΓΣ, όλα τα υπόλοιπα σωματεία θα έχουν αυξημένη μετακίνηση σε χρόνο και σε κόστος. Όπως εξ’ άλλου έγινε και στην ΓΣ της Καλαμάτας που ήταν δεν ήταν καμιά 50αρία (με συμπλήρωμα από την γνωστη εργολαβια των εξουσιοδοτήσεων), και αν υπολογίσουμε ότι από αυτούς τους 50, οι 21 ήταν τα μέλη του ΔΣ, καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε…
Επειδή λοιπόν, η παράνομη αυτή απόφαση (θυμίζουμε ότι ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΝΤΑ υπερισχύει της ΓΣ και του Καταστατικού) πέρασε στα «ψιλά», έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι η παρούσα διοίκηση θα εξαντλήσει κάθε όριο στις μεθοδεύσεις.
Να σας περιογράψουμε ένα σενάριο: Για την «τόνωση της περιφέρειας» ορίζεται Γενική Συνέλευση στο Ρέθυμνο, όπου προσφέρεται «δωρεάν ακτοπολική μεταφορά» (με … χορηγία κάποιας ακτοπλοϊκής εταιρείας), καθώς και «δωρεάν διαμονή/διακοπές» στο όμορφο Ρέθυμνο με την ευγενική … χορηγία του Δήμου…
Μην τα θεωρείτε υπερβολικά! Τίποτε δεν μπορεί να μας εκπλήξει με τους συγκεκριμμένους ανθρώπους..
Έχοντας όμως λάβει την ηθική στήριξη και έγκριση της τεράστιας πλειοψηφίας των Ελληνικών Σωματείων κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επισκέψεών μας σε ολόκληρη την Ελλάδα, η Κϊνηση VOLLEY 2012 έχει κάνει τις ενέργειες της.
Κατατέθηκε ήδη αγωγή ΑΚΥΡΩΣΗΣ της απαράδεκτης αυτής απόφασης. Ολες οι Γενικές Συνελεύσεις της ΕΟΠΕ από όλες τις διοικήσεις πλην της σημερινής, έχουν γίνει στο Κέντρο, για την καλυτερη πρόσβαση όλων των σωματείων και για να διευκολυνθεί η μαζικότητα της συμμετοχής, όπως ορίζει ο Νόμος. Η παρούσα διοίκηση είναι φανερό (οι επικεφαλής της το προωθούν απροκάλυπτα στα σωματεία) προτιμούν ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ, καθώς φοβούνται την ετυμηγορία των σωματείων και προτιμούν την σιγουριά των συγγενών και των φίλων τους.
Θα περιμένουμε την πρόσκληση της ΓΣ, και ελπίζουμε να διαψευστούμε.
Οσο για το πομπώδες επιχείρημα της «ανάπτυξης της περιφέρειας» μέσω της αποκέντρωσης των Γενικών Συνελεύσεων, τι να σχολιάσουμε; Είναι εξόφθαλμα προσχηματικό και παιδαριώδες.
Το βόλεϊ κύριοι αναπτύσσεται στην Περιφέρεια όταν πληρώνεις τα οδοιπορικά και τις διαιτησίες, όταν δίνεις κίνητρα και ανταμοίβεις την ανάπτυξη με εργα και όχι με λόγια. Οταν κάνεις μεγάλες διοργανώσεις και όταν συντηρείς με αξιοπρέπεια τις Εθνικές σου ομάδες για να θαυμάζει ο κόσμος τις επιτυχίες τους.
Κανένα «ανοιγμα στην περιφέρεια» δεν αποτελούν οι εκλογικές αναμετρήσεις και ειναι ντροπή να γίνεται τέτοια εκμετάλευση των πολλών και ουσιαστικών προβλημάτων της περιφέρειας, για να εξυπηρετηθούν οι μεθοδεύσεις κάποιων παραγόντων με μοναδικό αυτοσκοπό την «διατήρηση της καρέκλας».
Γιώργος Μελισσουργός
Κίνηση Volley2012

Πηγή ανακοίνωσης: Κίνηση Volley 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.