Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΨΥΧΗ!!!

Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ. Είναι ΜΑΓΙΚΟ. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 19 πόντους από την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης, νικώντας με καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη στο τελευταίο δευτερόλεπτο. 

Ο Πειραιάς "κάηκε" από τους χιλιάδες φίλους της ομάδας που με το σφύριγμα της λήξης βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν, ενώ ο ουρανός φωτίστηκε από τα δεκάδες βεγγαλικά.

Από την αρχή γνωρίζαμε ότι το έργο του Ολυμπιακού θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Τα "πιτσιρίκια" του Ίβκοβιτς πάλεψαν απέναντι σε έναν αντίπαλο πιο έμπειρο και πιο δυνατό, αλλά έφυγαν από το παρκέ του Σινάν Ερντέμ, με το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης.
Αυτό και μόνο από μια ομάδα που όλοι την είχαν ξεγραμμένη, λέει πολλά.

Κυρίως όμως δίνει την ελπίδα και τη σιγουριά, ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Μαζί και η Εθνική ομάδα.

Με το ξεκίνημα του αγώνα, φάνηκε το άγχος και των δύο ομάδων. Άλλωστε το σκορ της πρώτης περιόδου, 10-7 θυμίζει μάλλον σκορ επιπέδου ΕΣΚΑ και όχι τελικού Ευρωλίγκας!

Ωστόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο ...αποκαταστάθηκε η τάξη και η μηχανή της ΤΣΣΚΑ πήρε μπρος. Μαζί της και ο Μίλος Τεόντοσιτς ο οποίος με τρία συνεχόμενα τρίποντα, "σκότωσε" τον Ολυμπιακό και "άνοιξε" την διαφορά.

Το ημίχρονο έκλεισε με την ΤΣΣΚΑ να προηγείται 34-20

Κι όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έκανε κάτι το απίστευτο. Κατάφερε να γυρίσει μια διαφορά 19 πόντων! Με ήρωες τους μικρούς Σλούκα και Μάντζαρη και με συνεχόμενα τρίποντα μείωσε την διαφορά και έκανε για άλλη μια φορά τον κόσμο να μιλάει με θαυμασμό.

Έκανε μια ομάδα με μπάτζετ 30 εκ. ευρώ, να βλέπει τη νεανική παρέα του Ολυμπιακού να την απειλεί. 

Στα τελευταία λεπτά η μάχη κρίθηκε στα φάουλ και τις ελεύθερες βολές. Εκεί μίλησε η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΗ ΨΥΧΗ. Κι ενώ η ΤΣΣΚΑ ήταν ένα πόντο μπροστά, στην τελευταία επίθεση ο Σπανούλης έδωσε την μπάλα στον Πρίντεζη κι αυτός έγραψε ιστορία. 

Πέτυχε ένα Έπος που ίδιο δεν έχει πετύχει καμία ευρωπαϊκή ομάδα. Γιατί ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ και τρέλλανε όλο τον κόσμο.

Οι παίκτες του Ίβκοβιτς και ο ίδιος έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στο βιβλίο της ομάδας.

Μπράβο ρε μάγκες. Σ αυτές τις δύσκολες εποχές, μας δώσατε ελπίδα!

Για την ιστορία το τελικό σκορ ήταν 62-61.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.