Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Εκπαιδευτικά εαρινά προγράμματα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη για τους μαθητές Δημοτικών σχολείων

Εκπαιδευτικά εαρινά προγράμματα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη για τους μαθητές Δημοτικών σχολείωνΤρία εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων του Δήμου ξεκίνησαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και θα πραγματοποιηθούν την περίοδο από το Μάρτιο έως το Μάιο.Τα προγράμματα είναι χωρισμένα ανάλογα με την ηλικιακή δυνατότητα των παιδιών. Συγκεκριμένα για την Α, Β και Γ Δημοτικού το πρόγραμμα έχει τίτλο «Όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη μας». Η επίσκεψη διαρκεί δύο ώρες και τα παιδιά μετά από μια πρώτη γνωριμία τους με το χώρο της βιβλιοθήκης, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση που ξεκίνησε εδώ και λίγους μήνες στη Νίκαια. Παράλληλα θα απασχοληθούν -με τη βοήθεια του προσωπικού- με επιτραπέζια παιχνίδια και χειροτεχνίες.

Το δεύτερο πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού και έχει τίτλο «Εγώ και Εσύ εδώ κι εκεί- Γνωρίζω τους Πολιτισμούς». Μέσα από το πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τους πολιτισμούς και θα γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες. Το πρόγραμμα θα συνοδεύεται και από διάφορες δραστηριότητες όπως παιχνίδια, κολάζ, δραματοποίηση, ζωγραφική, που θα βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν να αναζητούν τη γνώση και να κατανοήσουν την έννοια της διαφορετικότητας.

Το τρίτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού και έχει τίτλο «Ταξιδεύω στην πόλη μου». Το πρόγραμμα αυτό στηρίζεται όχι μόνο στη γνώση της τοπικής ιστορίας της πόλης, αλλά προσπαθεί -μέσα από τις δραστηριότητες που προτείνει- να συνδέσει τα παιδιά συναισθηματικά με την πόλη τους. Τα παιδιά παρατηρούν, ζωγραφίζουν, γράφουν.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Νίκαιας Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, «Με τόσο δημιουργικές και αξιέπαινες πρωτοβουλίες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης. Η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη μέσα από τα προγράμματα αυτά φιλοδοξεί να καλλιεργήσει στα παιδιά την ιδέα της ομαδικότητας και της συνεργασίας, βοηθώντας τα να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, περνώντας ένα όμορφο δίωρο στο χώρο της Βιβλιοθήκης».Τα προγράμματα της Βιβλιοθήκης θα παρακολουθήσουν φέτος 19 δημοτικά σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας, θα συμμετάσχουν συνολικά 1261 μαθητές, ενώ τον επόμενο Οκτώβριο θα εφαρμοστούν τα προγράμματα αυτά και στα Δημοτικά σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Ρέντη, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Μπιχάκη 15).

Για δηλώσεις συμμετοχής για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις ξεναγήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 210 4936680 , στις υπεύθυνες των προγραμμάτων κα Μπάθα Φλώρα και Κεσσέ Κωνσταντίνα.

Αναδημοσίευση από το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.