Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Δημ. Υπάλληλοι: Δεν περισσεύει κανείς στο δήμο Νίκαιας - Ρέντη

Οχι μόνο δεν περισσεύουμε αλλά χρειαζόμαστε άλλους 825 ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ η απάντηση που έδωσαν οι εργαζόμενοι του δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη στις εξαγγελίες του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, επισημοποιώντας την μάλιστα και μέσω της ψήφισης του οργανισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης παράλληλα με την κατοχύρωση των θέσεων -ως οργανικές- των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου, έστω και για ψυχολογικούς λόγους, όπως τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκαιας κ. Τράκας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του δημάρχου κ. Ιωακειμίδη υπογραμμίζοντας πως σε ότι αφορά το κομμάτι του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και της συμπεριφοράς τους ως Δημοτικό Συμβούλιο, δεν υπάρχει ανοιχτό κανένα απολύτως θέμα απόλυσης.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων Αγ. Ι. Ρέντη κος Μερτινός, ο οποίος τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μας κοινοποίησε την παρακάτω σχετική ανακοίνωση:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ
Μπιχάκη 8, 182 33 Αγ. Ι. Ρέντης
Τηλ.: 2132004828, Fax: 2132004832




Ρέντης 14.09.2011


Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλου ότι επεκτείνεται η εργασιακή εφεδρεία και στους ΟΤΑ στο πλαίσιο της λεγόμενης “εξυγίανσης” των δήμων, φαίνεται πλέον καθαρά ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκτελεί πιστά τις εντολές των αφεντικών της, ελλήνων και ξένων καπιταλιστών και διεθνών τοκογλύφων - δανειστών συνεχί- ζοντας τον ανελέητο ταξικό πόλεμο ενάντια στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Οι μαζικές απολύσεις προσωπικού στο δημόσιο και στους ΟΤΑ, μέσω των υποχρεωτικών μετατάξεων και τηςεργασιακής εφεδρείας”, θα πάρουν τον χαρακτήρα χιονοστιβάδας με την ανεργία να ‘χει φτάσει ήδη στο 20%. Ταυτόχρονα γίνονται νέες μειώσεις μισθών με το νέο μισθολόγιο, ενώ φέρνουν χιλιάδες ενοικιαζόμενους εργαζομένους με μισθούς πεί- νας και χωρίς εργασιακά δικαιώματα μέσωΜΚΟ(Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων). Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, μέσα στους δήμους που είναι στις άμεσες προτεραιότητες για μετατάξεις - απολύσεις είναι και ο Δήμος Νίκαιας - Ρέντη.

Η κυβέρνηση παρόλο που είναι κοινωνικά απαξιωμένη εξακολουθεί να είναι αδιάλλακτη και αδίστακτη γιατί αυτό προστάζουν τα αφεντικά της. Αυτό που χρειάζεται είναι η συστράτευση όλων των εργαζομένων για να φύγουν οι τοποτηρητές της τρόικας και η πολιτική τους τώρα. Εμείς οι εργαζόμενοι του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη ζητάμε από την δημοτική αρχή και όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση σήμερα, να διαλέξουν στρατόπεδο συντασσό- μενοι με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που αγωνίζεται να απαλλαγεί από την ασφυκτική μέγγενη μιας χούφτας παρασίτων καπιταλιστών και τοκογλύφων. Με αυτό το σκεπτικό ζητάμε σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο τα εξής:

1.

Δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος από το Δήμος Νίκαιας-Ρέντη. Δεν μπαίνει κανείς σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και υποχρεωτικών μετατάξεων.

2.

Το τμήμα των Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητάμε να γίνει διεύθυνση με παράλληλη κατάργη- ση του Νομικού Προσώπου και μεταφορά όλου του προσωπικού στο Δήμο.

3.

Οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση να μεταφερθούν σε αντίστοιχες θέσεις στο Δή- μο.

4.

Οι προσλήψεις με το πρόγραμμα “κοινωφελούς εργασίας”, για το οποίο ήδη έχει αποφα- σιστεί κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνουν μέσω ΑΣΕΠ χωρίς την μεσο- λάβηση των ΜΚΟ και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται με την ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

5.

Να καλυφτούν όλα τα κενά των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.


Το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεώρ. Μερτινός


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παναγ. Τσελέπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.