Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΣΠΕΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΡΕΝΤΗ

ΤΜΗΜΑ VOLLEY


28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & ΑΓ. ΑΝΝΗΣ

182 33 ΑΓ . ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ

ΤΗΛ : 210-4930146

ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΣΠΕΔΑ
ΚΟΙΝ: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΣΠΕΔΑ – ΣΥΔΠΕΔΑΠ

Κύριοι με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τους λόγους στους οποίους οφείλετε η εμπάθεια του διαιτητή Βελωνη Γεωργίου προς το πρόσωπο του κ. Νικολάκη και κατ’επεκταση στην ομάδα μας που εκφράζεται

α)με τον μη σεβασμό του προς την ομάδα μας και κατ’επεκταση προς τις αθλήτριες μας ηλικίας 13-14 και 15 χρονών με τις λάθος αποφάσεις του και β)με τις άκυρες-παράτυπες ‘’εκθέσεις’’ των δυο Διαιτητών του αγώνα Α.Ε.ΡΕΝΤΗ – ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (κορασίδες) για τις οποίες θα πούμε παρακάτω.

Αρχίζουμε λοιπόν.

Ολα ξεκινουν απο τον αγωνα κορασιδων ΑΜΙΛΛΑ - Α.Ε.ΡΕΝΤΗ. Στο ζέσταμα των ομάδων έρχεται ο Διαιτητής Βελωνης Γεώργιος στο πάγκο της ομάδας μας και μας λέει ότι δεν μπορεί να αγωνισθεί η αθλήτρια του συλλόγου μας Σταυροπουλου Αφροδίτη γιατί είναι γεννημένη το 1998 και αυτό απαγορεύεται βάση του κανονισμού. Εμείς του απαντάμε πως αυτό είναι λάθος και ότι πρέπει να διαβάσει τον κανονισμό καλύτερα. Εκείνος όμως συνέχισε να επιμένει και να υποστηρίζει την άποψη του.Εμεις με την σειρά μας του είπαμε πως θα την δηλώσουμε και ας κάνει ότι αυτός νομίζει πάντα βέβαια αιτιολογώντας στο φύλλο αγώνος. Μετά από λίγο αφού του δείξαμε από το τηλέφωνο (internet) του κ.Σταυροπουλου τον κανονισμό για τις ηλικίες τότε δέχτηκε το λάθος του.

Του επιστήσαμε από την αρχή ότι το ύψος του φιλέ δεν ήταν το κανονικό (ήταν πολύ χαμηλό) και να το μετρήσει. Εκείνος δεν μας έδωσε καμία σημασία. Σε κάποια στιγμή δίνει την εντολήνα αρχίσουν οι ομάδες να καρφώνουν. Του ξανά λέμε ότι το ύψος του φιλέ δεν ήταν το κανονικόκαι ότι είναι υποχρεωμένος να το μετρήσει πριν δώσει αυτή την εντολή. Εκείνος καμία σημασία.
Του το λέμε τρίτη φορά και γυρίζει και μας απατάει νευριασμένα πως το μέτρησε. Όταν τον ρωτήσαμε πως το μέτρησε ο Α’ διαιτητής Βελωνης Γεώργιος μας απάντησε ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ (εδώ γέλασαν και τα τσιμέντα). Τότε εμείς του εξηγούμε πως είναι υποχρέωση του να έχει μέτρο για την μέτρηση του ύψους του φιλέ η εάν δεν έχει ας ζητήσει από το γηπεδούχο σωματείο για να τελειώνουμε (ήδη οι ομάδες έκαναν servis). Φέρνει μέτρο ο προπονητής του γηπεδούχου σωματείου κ.Κομνηνος και αρχίζει να μετραει το φιλέ (πλέον οι ομάδες είχαν τελειώσει το ζέσταμα). Αφού λοιπόν τελειώνει το μέτρημα έρχεται πολύ εκνευρισμένος στον πάγκο της ομάδας μας και παρουσία όλων μας λέει
απευθυνόμενος στον κ. Νικολάκη ‘’τι κατάλαβες τώρα το φιλέ δεν είναι χαμηλό αλλά κανονικό, κατάλαβες κανονικό’’. Άλλο που δεν ήθελε ο κ. Νικολάκης γιατί είχε δει ότι δεν μέτρησε σωστά δηλαδή ούτε το μέτρο δεν ήξερε να χειριστεί. Πάει λοιπόν στο σημείο του φιλέ και του λέει μπροστά σε όλους ότι έχει μετρήσει λάθος το ύψος του φιλέ και ταυτόχρονα του δείχνει παρουσία του ιδίου, της Β’ Διαιτητή, του κ Κομνηνού, του κ. Σταυρόπουλου την σωστή
χρησιμοποίηση του μέτρου. Αφού το κατάλαβε (μετά από δυο επεξηγήσεις) ξανά μέτρησε το φιλέ και βρέθηκε όντως τρεις πόντους πιο κοντός στην μια του μεριά και στην μέση του πολύ περισσότερο και έδωσε εντολή στον κ. Κομνηνό να το διορθώσει. Δεν άντεξε εκείνη την στιγμή και του λέει ο κ. Νικολάκης ‘’ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ – Βελωνης 2-0’’ και γέλασε όλο το γήπεδο.

Σελίδα 2

Κύριοι της διαιτησίας το να κάνει κάποιος διαιτητής λάθος στον αγώνα αν και είναι κατακριτέο είναι της στιγμής και δεν σημαίνει τις περισσότερες φορές έλλειψη γνώσεων του αντικείμενου (εκτός εάν τα λάθη είναι συνεχόμενα), το να κάνεις όμως αυτά τα λάθη όπως τα δυο παραπάνω, συγγνώμη αλλά σημαίνει άγνοια κανονισμών και δηλώνουν την επικινδυνότητα αυτών των διαιτητών ως προς το άθλημα.

Ας έρθουμε τώρα στις ‘’εκθέσεις’’ οι οποίες αφορούν την Δικαστική Επιτροπή της ΕΣΠΕΔΑ. Αφού ισχυρίζονται ότι του έλεγαν όλα αυτά ο κ. Νικολάκης και ο κ. Βακαλακης πριν κλείσουν το φύλλο αγώνος γιατί δεν έγραψε τίποτα ο Α’ Διαιτητής Βελωνης Γεώργιος σε αυτό από την στιγμή που όπως ξανά τονίζουμε ισχυρίζεται ήταν όλα ήρεμα (ο κ. Νικολάκης είχε απομακρυνθεί και ο κ. Βακαλάκης ήταν σε απόσταση); Kάτι το οποίο είναι καθαρή παράβαση (άγνοια για εμάς) κανονισμού σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων Ε.Ο.ΠΕ. κεφ. Δ’, άρθρο 17, παρ. 5 Διαιτησία αγώνων. ‘’Σε κάθε μία από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις όπως και σε περίπτωση πειθαρχικών παραπτωμάτων αθλητών,παραγόντων, προπονητών κλπ, οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να αναγραφούν στο Φ.Α.τα σχετικά επεισόδια με κάθε λεπτομέρεια και εντός 24 ωρών να υποβάλουν στην,κατά περίπτωση, διοργανώτρια αρχή έκθεση για τα συμβάντα’’. Ούτε πως ακολουθει έκθεση δεν έγραψε έτσι τυπικά αλλά πιστεύουμε και ως οφείλει (από την στιγμή που δεν έγραψε τίποτα στο φύλλο αγώνος) παρά τα θυμήθηκε όλα όταν πήγε σπίτι του; Άρα οι εκθέσεις τουςείναι παράτυπες και αντικανονικές και θεωρούμε ότι δεν έχουν πλέον ισχύ, γιατί έκθεση κάνεις α) για να γράψεις την συνέχεια και με πιο αναλυτικό τρόπο (εάν και εφόσον θέλεις) τα γεγονότα που ήδη έχεις αναφέρεις στο φύλλο αγώνος όπως αναφέρει και ο παραπάνω κανονισμός και β) για τα πειθαρχικά παραπτώματα που συμβαίνουν μετά το τέλος του αγώνα και έχει ήδη κλείσει το φύλλο αγώνα σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων Ε.Ο.ΠΕ. κεφ. Δ’, άρθρο 18, παρ. 5 Φύλλο αγώνα. ‘’Μετά την υπογραφή του Φύλλου Αγώνος από τους δύο διαιτητές (Α’ και Β’) απαγορεύεται η αναγραφή σε αυτό οποιασδήποτε παρατήρησης ή σημείωσης ή συμπλήρωσης ή διόρθωσης καθώς και η αναγραφή ένστασης. Κάθε γεγονός που συμβαίνει ύστερα από τον αγώνα θα γίνεται γνωστό στην διοργανώτρια αρχή με έκθεση. Αυτονόητο είναι ότι έκθεση υποβάλλουν και οι δύο διαιτητές κεχωρισμένα’’.
Δεν υπάρχει κανονισμός πουθενά που να λέει για τους Διαιτητές του αγώνα ότι μπορούν να κάνουν σε άλλη περίπτωση εκτός των παραπάνω έκθεση άρα τα χαρτιά που συμπληρώσαν αυθαίρετα στο σπίτι τους και έβαλαν τις υπόγραφες τους είναι άνευ ουσίας γιατί δεν είναι η επίσημη-νόμιμη καταγραφή των γεγονότων, άρα δεν υφίσταται θέμα συνεδρίασης της Δικαστικής Επιτροπής της ΕΣΠΕΔΑ.
Εν ολίγοις και οι δυο Διαιτητές έχουν άγνοια κανονισμών και στην συμπλήρωση του φύλλου αγώνος. Αν είχαν γράψει τα γεγονότα η μέρος αυτών (πάντα σύμφωνα με αυτούς) του αγώνα στο φύλλο αγώνος, είχαν ενημερωθεί οι αρχηγοί των ομάδων και κατ’ επέκταση οι ομάδες, τώρα δεν θα μιλούσαμε καθόλου γιατί οι συγκεκριμένοι Διαιτητές θα είχαν κάνει νόμιμα την δουλειά τους.
Αλλά οι Διαιτητές δεν έκαναν τίποτα από τα παραπάνω και συνεπώς τονίζουμε ξανά ότι οι ‘’εκθέσεις’’ τους είναι παράτυπες και άνευ ουσίας. Επίσης από την στιγμή που δεν γράφουν τίποτα στο φύλλο αγώνος παραπλανούν με αυτό τον τρόπο και τους αρχηγούς των ομάδων αφού τους βάζουν να υπογράψουν χωρίς το φύλλο αγώνος να είναι σωστά συμπληρωμένο ως προς τα γεγονότα που οι Διαιτητές υποστηρίζουν ότι έγιναν και ταυτόχρονα οι άνθρωποι της ομάδας που βρίσκονται εμπλεκόμενοι με τις μετέπειτα παράτυπες ‘’εκθέσεις’’ τους μαθαίνουν για όλα αυτά ξαφνικά από την Δικαστική Επιτροπή της ΕΣΠΕΔΑ η οποία φέρει και αυτή ευθύνη γιατί δεν έψαξαν τίποτα από τα παραπάνω και καλούν σε απολογία την ομάδα μας στηριζόμενη (η Δικαστική Επιτροπή της ΕΣΠΕΔΑ) σε αυθαίρετες ‘’εκθέσεις’’ απλά χαρτιά που έγραψαν δυο διαιτητές ξαφνικά στο σπίτι τους. Σκέψεις απολύτως φυσιολογικές νομίζω.

Σελίδα 3

Τέλος διαβάζοντας και τις δυο εκθέσεις των διαιτητών μας δημιουργούνται μερικά ερωτηματικά. Ίδια αρχή, χρησιμοποιούν την ίδια λέξη ‘’κραυγάζοντας’’ (περίεργο ενώ γράφουν τις εκθέσεις κεχωρισμένα όπως ορίζει ο κανονισμός σκέφτηκαν την ίδια λέξη η οποία μάλιστα δεν χρησιμοποιείτε και πολύ συχνά ), και στο τέλος ο ένας μιλαει για τέσσερεις φάσεις ο άλλος μιλαει για τρεις φάσεις (φαίνεται εδώ δούλεψε το χαλασμένο τηλέφωνο) όπως υποτίθεται τους είπε ο κ. Βακαλακης και κοινή τελική φράση ‘’παρακαλώ όπως λάβετε γνώση’’. Να τους χαίρεστε.

Ο κ. Νικολάκης επειδή στο παρελθόν έχει κάνει λάθη, τα οποία έχει παραδεχτεί ενώπιων της δικαστικής επιτροπής έχει τιμωρηθεί γι’ αυτά και ξέρει ότι είναι το κόκκινο πανί γιατί γνωρίζει τους κανονισμούς πολύ καλύτερα από αυτούς τους λίγους σε αριθμό ευτυχώς διαιτητές δεν θα ασχοληθεί περισσότερο με τον συγκεκριμένο διαιτητή, του φτάνει η επιστολή αυτή. Ο κ. Βακαλακης όμως επειδή το όνομα του αναφέρθηκε αδίκως στα χαρτιά που συμπληρώσαν αυθαίρετα στο σπίτι τους και έβαλαν τις υπόγραφες τους οι διαιτητές (υπάρχουν αρκετοί μάρτυρες που θα το επιβεβαιώσουν) και ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει αναφορά στο όνομα του, θεώρει τον εαυτό του θιγμένο και απαιτεί και από τους δυο διαιτητές συγγνώμη με έγγραφο που θα σταλεί από τον καθένα ξεχωριστά στην ομάδα μας. Oπως αναφέρουμε και σε προηγούμενη επιστολή μας δεν έχουμε πρόβλημα με τα πρόσωπα αλλά με την ιδιότητα τους εκείνη την δεδομένη στιγμή δηλαδή το πρόβλημα μας είναι με τον,την διαιτητή και όχι με τον κύριο τάδε η την κυρία τάδε.

Σημείωση: Πιστεύουμε ότι έχουμε δίκιο και γι’ αυτό δεν πρέπει να εξεταστούν καθόλου οι εκθέσεις των δυο Διαιτητών του αγώνα Α.Ε.ΡΕΝΤΗ – ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (κορασίδες), εάν όμως σε διαφορετική περίπτωση πιστεύει η Δικαστική Επιτροπή της ΕΣΠΕΔΑ ότι έχουμε άδικο και όλα είναι καλώς καμωμένα και εκδικάσει την υπόθεση αιτούμαι απόσπασμα πρακτικού της συνεδρίασης της Δικαστικής Επιτροπής που θα διεξαχθη Τέταρτη 01/02/12 και ώρα 17:00 στα γραφεία της ένωσης με τα ονόματα των μελών της Επιτροπής που παρευρίσκονται στην Συνεδρίαση και από ποιο νόμιμο έγγραφο πήρε τα στοιχεία που έλαβε υπ’ όψη της η Επιτροπή και στα οποία στηρίχτηκε για να βγάλει την απόφασή της σύμφωνα με το Πειθαρχικό Δίκαιο της Ε.Ο.ΠΕ κεφ. Α’ άρθρο 2, παρ. 4, υποπαρ. δ , Δικαιοδοτικά / Πειθαρχικά Όργανα

‘’Οι αποφάσεις της Δ.Ε. πρέπει να αναφέρουν τα παρακάτω:

Τον τόπο και την χρονολογία της Συνεδρίασης

Τα ονόματα των μελών της Επιτροπής που παρευρίσκονται στην Συνεδρίαση

Τα στοιχεία που έλαβε υπ’ όψη της η Επιτροπή και στα οποία στηρίχτηκε για να

βγάλει την απόφασή της.

Απόσπασμα του πρακτικού της Συνεδρίασης, χορηγείται στους ενδιαφερόμενους,

όταν ζητηθεί με αίτηση.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


Εν ολ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.