Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ράλι Ακρόπολις.Πετάει» στο χώμα ο Σόλμπεργκ!



Το Ράλι Ακρόπολις ξεκίνησε και ο Πέτερ Σόλμπεργκ, συνεχίζει ακάθεκτος προς την κορυφή καθώς ήταν ο νικητής στις τρεις πρώτες ειδικές διαδρομές. Το Ακρόπολις επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας από το καλεντάρι του WRC!

Ο οδηγός της Citroen DC3 τερμάτισε πρώτος με χρόνο 16:39.9, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Φινλανδό, Γιάρι Λατβάλα, (με Ford Fiesta) με 16:40.4, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Ρώσος, Εβγκένι Νόβικοφ (Ford Fiesta), με 16:45.2. Ο Λάμπρος Αθανασούλας (Ford Fiesta) τερμάτισε στην 13η θέση με 17:12.5.

Παρά τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει το ελληνικό δίδυμο, οι Αθανασσούλας-Ζακχαίος είχαν μια καταπληκτική απόδοση με το Fiesta, κάνοντας τον 12ο χρόνο. «Ήταν η πρώτη ειδική και ακόμη προσαρμοζόμαστε. Δύσκολα πολύ τα πράγματα στην αρχή. Πιστεύω να βρούμε γρήγορα ρυθμό και να είναι όλα εντάξει. Το αυτοκίνητο δεν έχει κανένα πρόβλημα», ανέφερε ο Λάμπρος Αθανασσούλας, του οποίου η διαφορά με τον 11ο Κίμι Ραϊκόνεν είναι 0,7 δεύτερα. Θα διεξαχθούν σήμερα άλλες πέντε ειδικές διαδρομές.

Νικητής και στην 2η ειδική

Ο οδηγός της Σιτροέν DC3 τερμάτισε πρώτος με χρόνο 44:22.5, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Φινλανδό, Γιάρι Λατβάλα, (με Φορντ Φιέστα) με 44:42.8, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Φινλανδός, επίσης, Μίκο Χιρβόνεν (Φορντ Φιέστα), με 44:49.0. «Δεν ξέρω τι συμβαίνει, όλα πήγαν πολύ καλά! Σε κάποια σημεία πίστεψα ότι είχα κλατάρισμα, αλλά έκανα λάθος. Είμαι πολύ χαρούμενος με το χρόνο», ήταν τα λόγια του Νορβηγού οδηγού.

Αντιθέτως δεν είναι ικανοποιημένος ο Σεμπαστιάν Λεμπ, ο οποίος μπορεί να ανέβηκε στην τέταρτη θέση, ωστόσο τόνισε πως δεν μπορεί να βρει ρυθμό, ενώ αντιμετώπισε και ένα κλατάρισμα. «Έχασα εντελώς το ρυθμό μου 5 χλμ. πριν από το τέλος. Έχουμε πρόβλημα, δεν έχω καθόλου πληροφόρηση από την οθόνη του αυτοκινήτου για τη σχέση στο κιβώτιο και τις σ.α.λ», ήταν τα λόγια του Αλσατού οδηγού.

Μεγάλος άτυχος ο Λάμπρος Αθανασσούλας, ο οποίος αναγκάστηκε να σταματήσει στο 24ο χιλιόμετρο της ειδικής, λόγω σπασμένου ψαλιδιού στην μπροστινή αεροτομή.

Πρώτος ο Σόμπεργκ και στην 3η ειδική

Το τρία στα τρία έχει κάνει ο Σόλμπεργκ, έχοντας δημιουργήσει μια διαφορά 27,2 δευτερολέπτων από τον Λάτβαλα. Ο Νορβηγός οδηγός κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο χρόνο στην ειδική που όπως ο ίδιος είχε δηλώσει είναι η πιο δύσκολη του αγώνα. Την καλή εικόνα συνεχίζουν να διατηρούν τα Ford με τους Χιρβόνεν και Λάτβαλα να βρίσκονται στην πρώτη τριάδα

Στην 19η θέση βρίσκεται ο Λάμπρος Αθανασσούλας και είναι ο πρώτος Ελληνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.