Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα


Χειρόφρενο τραβούν αύριο οι οδηγοί στα Μ.Μ.Μ. ενώ κλειστές θα παραμείνουν διάφορες υπηρεσίες στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλαν η Γ.Σ.Ε.Ε. και η ΑΔΕΔΥ, οι οποίες πραγματοποιούν στις 11:00 το πρωί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Παράλληλα, στις 10:30π.μ. μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια.

Μ.Μ.Μ.


Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην αυριανή απεργία, με εξαίρεση το Μετρό, οι συρμοί του οποίου θα κινηθούν κανονικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ θα εκτελούν δρομολόγια τα λεωφορεία. Από τις 08:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ θα εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό τα τρόλεϊ. Ο ΗΣΑΠ και το τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Την ίδια ημέρα δεν θα κυκλοφορήσουν τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Λοιπές κινητοποιήσεις


Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Προβλήματα θα δημιουργηθούν και με τις αεροπορικές πτήσεις, λόγω της απεργίας στην οποία προχωρούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των πτήσεων της Aegean και της Olympic Air

Στην κινητοποίηση αποφάσισαν να συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην εκπαίδευση «με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες». Επιπλέον, κλειστά θα παραμείνουν και τα ΤΕΙ, καθώς οι καθηγητές διαμαρτύρονται για τις τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίας Υγείας Πρόνοιας, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Στο χορό των κινητοποιήσεων θα συμμετάσχουν επίσης οι δικηγόροι, διαμαρτυρόμενοι για «την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, την ειδική έκτακτη εισφορά και το τέλος ακινήτων, τη δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, την επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την επιβολή ΦΠΑ 23%».

Την συμμετοχή τους στην απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. και της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν και οι λιμενεργάτες (ΟΜΥΛΕ), οι οποίοι αντιδρούν ενάντια στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Τέλος, στο μπαράζ των κινητοποιήσεων θα συμμετάσχουν και οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι της Κέρκυρας, οι οποίοι ζητούν την καταβολή δεδουλευμένων πολλών μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.