Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Σάρωσε τα βραβεία η θεατρική ομάδα του Ρέντη


Με πέντε βραβεία στις αποσκευές της επέστρεψε η θεατρική ομάδα του Ρέντη από το διαγωνιστικό θεατρικό φεστιβάλ που διοργανώνει για 8η χρονιά ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με το Κορινθιακό Θέατρο "Βασίλης Ρώτας στο θέατρο Εξαμιλίων ''Μίκης Θεοδωράκης''.

Η θεατρική ομάδα του Ρέντη «Ρένδια Λέξις» που παρουσίασε το έργο του Μανώλη Κορρέ «Το διπλανό κρεβάτι» απέσπασε τα εξής βραβεία:

1ο βραβείο κοινού
1ο βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου για τον ηθοποιό Μάκη Μουτσόπουλο
3ο βραβείο Επιτροπής για την καλύτερη παράσταση
Βραβείο σκηνικών
Βραβείο σκηνοθεσίας

Με πολλή χαρά και ενθουσιασμό, η ομάδα ετοιμάζεται να μεταβεί στις αρχές Σεπτέμβρη στην Ορεστιάδα, όπου θα συμμετάσχει στο 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Ν. Ορεστιάδας.
Από 29 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου η θρακιώτικη πόλη γίνεται «πρωτεύουσα του ερασιτεχνικού θεάτρου» και θα φιλοξενήσει έξι θεατρικές οµάδες: από τα Γιάννινα, την Έδεσσα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σάµο, τον Ρέντη και την Πυλαία οι οποίες επελέγησαν ανάµεσα σε δεκάδες αιτήσεις συμμετοχής και δύο εκτός συναγωνισµού: ο ντόπιος «Διόνυσος» και η οµάδα «Τα Δίδυµα Τείχη» από το γειτονικό Διδυμότειχο, που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και οι εντός συναγωνισµού θα δώσουν τον αγώνα τον καλό για τα βραβεία. Για τα οποία θα αποφασίσει η επιτροπή που αποτελούν ο συγγραφέας Ακης Δήµου, οι ηθοποιοί Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Αγλαΐα Παππά και Σοφία Φιλιππίδου και η θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου Ειρήνη Μουντράκη. Τιµώµενα πρόσωπα του φετινού Φεστιβάλ, για την πολύχρονη και πολυποίκιλη προσφορά τους, οι βετεράνοι της σκηνής και της οθόνης Σµάρω Στεφανίδου και Γιάννης Βογιατζής.
Παρουσιαστής θα είναι ο Αλέξης Κωστάλας.

Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι η Υπερνοµαρχία Ροδόπης - Εβρου, ο Δήµος Ορεστιάδας και η Κοινωφελής Δηµοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης της πόλης.

Στη θεατρική ομάδα του Ρέντη ευχόμαστε καλή επιτυχία και να επιστρ έψει στην πόλη μας με ακόμα περισσότερες διακρίσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.