Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ευρωπαϊκo Λιγκ


EΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Φινάλε με ήττα από το Ισραήλ

Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον Β’ όμιλο του Ευρωπαϊκού Λιγκ η εθνική ομάδα των γυναικών καθώς έχασε και στο δεύτερο παιχνίδι που έγινε στο «Δ. Κραχτίδης»» της Δράμας, από το Ισραήλ με 3-0 (21-25, 21-25, 19-25).
Mε τη νίκη του αυτή, το Ισραήλ εξασφάλισε την πρόκριση του στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Με απόφαση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας (CEV) για την πρόκριση στα τελικά της Αγκυρας, υπολογίζονται μόνο τα παιχνίδια ανάμεσα στο Ισραήλ, την Ισπανία και την Ελλάδα και όχι αυτά κόντρα στην Τουρκία που είναι και η διοργανώτρια του φάιναλ φορ. Έτσι στην ειδική βαθμολογία ανάμεσα στις τρεις αυτές ομάδες (Ισραήλ, Ισπανία, Ελλάδα) το Ισραήλ και η Ισπανία ισοβαθμούν με 14 βαθμούς όμως οι Ισραηλινές έχουν καλύτερη διαφορά στα σετ.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ εξασφαλίζει την παρουσία του σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 1967. Τότε προπονητής ήταν και πάλι ο Σέλινγκερ, ο οποίος είχε οδηγήσει την ομάδα του στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που είχε φιλοξενηθεί και πάλι στην Τουρκία.

Οι πόντοι της Ελλάδας: 1 άσος, 33 επιθέσεις, 11 μπλοκ, 16 λάθη αντιπάλου. Ισραήλ 6 άσοι, 44 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 19 λάθη αντιπάλου. Διαιτητές: Βικτορίνι-Λίζα (Σλοβακία), Γκλόμπατσνικ (Σλοβενία).

ΕΛΛΑΔΑ (Καπράρα): Κουτουξίδου 1 (1/1 επ.), Κυριακίδου 6 (5/9 επ., 1 μπλοκ), Νομικού 10 (8/25 επ., 2 μπλοκ), Γιώτα 12 (1 άσος, 7/12 επ., 4 μπλοκ), Τσίμα 11 (8/16 επ., 3 μπλοκ, 59% υπ.), Χαντάβα 4 (3/22 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ.), Καραγκούνη (λ. – 53% υπ.) / Ιβάνοβα 1 (1/4 επ., 60% υπ.), Βουτσά.
ΙΣΡΑΗΛ (Σέλινγκερ): Πόντε 2 (1 άσος, 1/3 επ.), Φράγκε 10 (9/20 επ., 1 μπλοκ, 64% υπ.), Βελίκι 21 (2 άσοι, 17/33 επ., 2 μπλοκ, 79% υπ.), Βόλιβαχ 5 (1 άσος, 2/6 επ., 2 μπλοκ), Αράζι 4 (2 άσοι, 2/6 επ.), Αρτμένκο 14 (13/35 επ., 1 μπλοκ), Ζίνομπαρ (λ.- 69% υπ.).

Δηλώσεις από το Ελλάδα-Ισραήλ 0-3

Τζιοβάνι Καπράρα: «Ήταν δύσκολο να ζητήσουμε κάτι περισσότερο μετά το χτεσινό παιχνίδι. Σήμερα ήμασταν καλοί αλλά το Ισραήλ παραχώρησε λιγότερα λάθη από χτες. Είχαν εκατό λόγους για να θέλουν να κερδίσουν εμείς απλά το θέλαμε. Από αυτή τη διοργάνωση ήθελα να καταλήξω σε συμπέρασμα για την ποιότητα στην τεχνική και την νοοτροπία που έχουν οι αθλήτριες μου. Σίγουρα χρειάζεται οργάνωση και δουλειά, αλλά πρέπει και μπορούμε να πάμε καλύτερα. Πιστεύω ότι σε δύο χρόνια θα είναι σαφώς καλύτερες οι αθλήτριες μου, πιο ανταγωνιστικές, αλλά και πάλι δεν θα είναι στο επίπεδο που θέλω. Είναι βασικό να προκριθούμε στο ευρωπαϊκό του 2013 όμως είναι αρνητικό για μία ομάδα σαν τη δική μας που τα προκριματικά γίνονται τόσο νωρίς. Κανονικά έπρεπε να διεξάγονται τέλη Αυγούστου».

Άρι Σέλινγκερ: «Σήμερα ήμασταν πολύ δυνατοί στο σερβίς και εξαλείψαμε τις επιθέσεις από το κέντρο και κυρίως από το νούμερο 1 (σ.σ. Κυριακίδου) η οποία την Παρασκευή ήταν πολύ απειλητική. Προκρινόμαστε για πρώτη φορά σε τέτοιου επιπέδου τελική φάση. Η τελευταία φορά που το είχαμε κατορθώσει ήταν το 1967 στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η ιστορία επαναλαμβάνεται αφού οι αγώνες είχαν διεξαχθεί και πάλι στην Τουρκία και προπονητής ήμουν εγώ. Βέβαια, η Σερβία, η Βουλγαρία και η Τουρκία είναι ένα σκαλί παραπάνω από εμάς. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις τόσο από την Τουρκία ότι εγγυάται την ασφαλή μετάβαση και παραμονή μας στην Άγκυρα, όσο και από το Ισραήλ ότι μας επιτρέπει να πάμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.