Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

''Η Ελλάδα δυστυχώς έχει μπει στο πνεύμα των «ξενοσπουδαγμένων''




Επίθεση στην πανεπιστημιακό Μ. Ρεπούση για την πρότασή της να καταργηθεί ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός στα σχολεία εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την Φλώρινα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μην ξεχνούν τις παραδόσεις, τα θεμέλια και τις ρίζες του τόπου, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δυστυχώς έχει μπει στο πνεύμα των «ξενοσπουδαγμένων».
«Δεν είμαστε αντίθετοι στις σπουδές στο εξωτερικό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την παράδοση μας, τα θεμέλια και τις ρίζες μας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος αφήνοντας αιχμές για την πρόταση της Μαρίας Ρεπούση να καταργήσει τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό στα σχολεία.
«Κάποιος που αποφοίτησε από το ΜΙΤ ή το Χάρβαρντ κλπ τον θέλουμε. Όμως επειδή έμαθε πέντε γλώσσες, έμαθε πολλά πράγματα δεν σημαίνει να του δώσουμε μια καρέκλα και ένα μολύβι για να υπογράφει κατά την δική του τη άποψη και να βγάζει και εγκύκλιο που να λέει απαγορεύεται η προσευχή στα σχολεία» είπε.
Υπονοώντας την πρόσφατη πρόταση της κυρίας Ρεπούση να καταργηθεί ο εκκλησιασμός στα σχολεία ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ΄αυτό τον τόπο γι΄αυτό το χώρο; Ποιό είναι το δικαίωμα σου που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται  τα παιδιά;. Τους ρώτησες τους γονείς;».
Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως υπάρχει μία ηττοπάθεια στην Ελλάδα να μην γίνεται αναφορά στο έργο και την προσφορά της Εκκλησίας και υπάρχει πρόβλημα από μερικούς "που λένε ότι στη Μικρά Ασία συνωστίζονταν οι Έλληνες σαν να ήταν στο λεωφορείο για να μπούνε να φύγουν".
Μιλώντας σε γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του στη Φλώρινα ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη ενός Γερμανού υπουργού στο γραφείο του, στον οποίο είπε: «Αυτοί που θεμελίωσαν την Ε.Ε., ντρέπονται σήμερα για εκεί που φτάσαμε. Η Ελλάδα είναι η ευκαιρία να δώσει το παράδειγμα και το έναυσμα να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα». «Εμείς έχουμε πατρίδα, έχουμε παράδοση, έχουμε θρησκεία και εκείνοι, οι οποίοι θέλουν να κάνουν εγκυκλίους ας πάνε όπου θέλουν. Είναι ελεύθεροι. Δεν τους μισούμε, δεν τους διώχνουμε αλλά δεν μπορούν οι λίγοι να χαλάσουν το σύμπαν» κατέληξε.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το τμήμα βόλεϊ γυναικών της Α.Ε.ΡΕΝΤΗ ενδιαφέρεται να εντάξει στο δυναμικό του κορίτσια που διαμένουν στα όρια του δήμου μας ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ
1. Γεννημένες το 2005-04-03-02-01-00 για τις ακαδημίες της.
2. Αθλήτριες  γεννημένες το 1999-98-97-96 για τα αναπτυξιακά τμήματα (παγκορασιδες-κορασίδες) και
3. Αθλήτριες  γεννημένες από το το 1995-94 και κάτω οι οποίες επιθυμούν να φορέσουν τη φανέλα της ομάδας μας  (γυναικείο τμήμα) και θέλουν να συζητήσουν με την ομάδα μας, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Συμφωνούμε απόλυτα

Συμφωνούμε απόλυτα με το παρακάτω κείμενο, μάλιστα πορευόμαστε εδώ και έναν χρόνο σε αυτό τον δρόμο μια και είμαστε ομάδα τριών χρόνων (γυναικείο βόλεϊ) και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε χωρίς να τάζουμε και να υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούμε να τα υλοποιήσουμε όπως σε άλλες ομάδες πιθανώς να συμβαίνει. Απλά στο παρακάτω κείμενο αλλάξτε το όνομα της ομάδας και της περιοχής και θα είναι σαν να το γράψαμε εμείς στον Ρέντη.

Ουδείς βάζει μυαλό...

Τι κι αν ...γίνεται χαμός....
Τι κι αν έχουν ακουσθεί κανονιές απο την προηγούμενη σαιζόν, απο το 95% των ομάδων.
Τι κι αν η κοροιδία πήγε σύννεφο και στην τελευταία αγωνιστική περίοδο.
Το παπατζηλίκι και το ψέμμα συνεχίζεται.
Ουδείς κι ουδεμία βάζει μυαλό.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά, επιπλέον,  δημιουργούνται συνθήκες άνισου ανταγωνισμού, σε διάφορα επίπεδα.
Τάζουν πολλά, ζητούν περισσότερα, ο ένας κοροιδεύει τον άλλον και όλοι κι όλες είναι ευχαριστημένοι.
Εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά, είναι μετρημένες.
Ετσι, όμως, απλώς, χαλάει η εικόνα του χώρου,, όποιος προσπαθεί να είναι εντάξει--χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί πάντα να τα καταφέρνει---καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, η αναξιοπιστία γίνεται θεσμός, μιλάμε εντέλει για φρου φρου κι αρώματα, αντί να ασχολούμαστε με το παιχνίδι.
Το μόνο που θα ήλπιζα, σε αυτό τον τομέα, θα ήταν να σταματήσει η παραμυθολαγνεία.
Γιατί ειδικά τώρα, που έχουμε να διαχειρισθούμε πολύ μεγάλα προβλήματα  στην καθημερινότητα μας, τουλάχιστον, στο χόμπυ μας, σε αυτό που μας αρέσει, είναι πολυτέλεια να ξοδεύουμε χρόνο κι ενέργεια για να ασχολούμαστε με μπούρδες και με κουτοπόνηρους  που χαλούν την αισθητική μας, αλλά, παράλληλα, δημουργούν ...δεδομένα με το ψέμμα και την υποσχεσιολογία.
Στο βόλει του Πορφύρα έχουμε τα καλύτερα παιδιά και τις καλύτερες αθλήτριες.Οπως και τον καλύτερο προπονητή.
Συνεχίζουμε παρέα.
Με σύμμαχο την προσπάθεια μας να λέμε αλήθειες κι όχι  ψέμματα και με κοινή συνείδηση ότι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ να σκύψουμε πάνω απο την Ακαδημία μας, ώστε να της δώσουμε ώθηση, κίνητρα, πρότυπα.
Στη Φρεαττύδα, απλώς, ενδιαφερόμαστε για την ουσία και θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε το δικαίωμα να κοιτάμε όλες κι όλους στα μάτια.
Γιατί αν δεν περνάμε καλά ούτε στο βόλει, τότε, δεν αξίζει ο κόπος.

Ν.Δελαγραμμάτικας

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.