Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΣΥ.Δ.ΠΕ.Δ.Α.Π.: ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ - Στη μνήμη της Γιώτας

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του ΣΥ.Δ.ΠΕ.Δ.Α.Π. την Παρασκευή 28-1-2011 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Στην έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της συναδέλφου Γιώτας Τζίφα η οποία «έφυγε» από κοντά μας το Σάββατο 22-1-2011 σε τροχαίο δυστύχημα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. ο Νεκτάριος Χαλβατζής μέλος του Δ.Σ. και την ΚΕΔ/ΕΟΠΕ εκπροσώπησε το μέλος της Στέφανος Βασιλειάδης.
Την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Θεόδωρος Κουρίδης, ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Βαζακόπουλος, ο ταμίας Δημήτρης Μεταξάς και το μέλος του ΔΣ Παναγιώτης Τσιτσιπής , ενώ παραβρέθηκε σύσσωμη η Ε.Δ./Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α., ο Πρόεδρος Πάρης Βλασόπουλος και τα μέλη Στέφανος Ξυπολιτίδης και Τάσος Βιλιώτης.
Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Ο.Δ.Β.Ε. Γιώργος Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΥ.Δ.ΠΕ-Α..Α.Α.. Γιώργος Γεωργουλέας και οι διεθνείς διαιτητές Νώντας Γεροθόδωρος, Γιώργος Καραμπέτσος και Παναγιώτης Ρουσάκης καθώς και ο παρατηρητής διαιτησίας Σταύρος Μαυρικίδης.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν: Ο Νεκτάριος Χαλβατζής ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. Αχιλλέα Μαυρομάτη,
• Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. Θεόδωρος Κουρίδης
• Ο Πρόεδρος της Ο.Δ.Β.Ε. Γιώργος Διαμαντόπουλος.
• Ο Πρόεδρος του ΣΥ.Δ.ΠΕ-Α.Α.Α. Γιώργος. Γεωργουλέας
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι εξής διαιτητές:
Οι ακόλουθοι διεθνείς διαιτητές για τις επιτυχίες τους σε διεθνές επίπεδο:
• Γιάννης Τσιμπινός (διαιτήτευσε σε Grand Slam της FIVB, σε FIVB World Tour και στον τελικό της CEV στο beach Volley).
• Xρήστος Κούβελος (Απέκτησε τον τίτλο του διεθνή διαιτητή beach volley την χρονιά που μας πέρασε).
Ο Λάμπρος Κίτσιος Παρατηρητής ΕΣΑΠ για την πολυετή του προσφορά στο Δ.Σ. του ΣΥ.Δ.ΠΕ.Δ.Α.Π.
Οι ακόλουθοι διαιτητές για την προσφορά τους στο volley, έχοντας τον μεγαλύτερο αριθμό αγώνων στο πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.:
• Γιώργος Βελώνης
• Γιώργος Βλάχος
• Νίκος Γιατράκος
Έγινε η απονομή των πτυχίων της σχολής διαιτησίας που διοργάνωσε ο ΣΥ.Δ.ΠΕ.Δ.Α.Π. τον Νοέμβριο του 2010
Το Δ.Σ. του ΣΥΔΠΕΔΑΠ στέλνει τις θερμότερες ευχές του σε όλους τους φορείς του αθλήματος, για υγεία και επιτυχίες για το βόλεϊ μέσα στο 2011!

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β' ΟΜΙΛΟΣ ΕΣΠΕΔΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β' ΟΜΙΛΟΥ
ΑΟ ΤΕΛΑΜΩΝ - ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 1-3
ΑΕ ΑΙΟΛΟΣ-ΤΑΥΡΟΣ - ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ 3-1
ΑΟ ΑΤΤΑΛΟΣ - ΑΕ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ 3-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (12 αγώνες)
ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 36
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ ΑΟ 24
ΑΟ ΑΤΤΑΛΟΣ 19
ΑΕ ΑΙΟΛΟΣ-ΤΑΥΡΟΣ 18
ΑΕ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ 9
ΑΟ ΤΕΛΑΜΩΝ 7
ΑΕΓ ΑΙΞΩΝΗ 1

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α' ΟΜΙΛΟΣ ΕΣΠΕΔΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α' ΟΜΙΛΟΥ

ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ - ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 3-2
ΓΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 0-3
ΓΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΡΜΗΣ - ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ 0-3
ΓΣ ΕΙΡΗΝΗ - ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ 0-3





ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (14 αγώνες)
ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 40
ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ 31
ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ 30
ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ 29
ΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 20
ΓΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΡΜΗΣ 10
ΓΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 7
ΓΣ ΕΙΡΗΝΗ 1

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Με απεργίες ξεκινάει η εβδομάδα

Χειρόφρενο μπαίνει στις συγκοινωνίες από τη Δευτέρα, μετά την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ως απάντηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες στη Βουλή από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, την περασμένη Πέμπτη.

Οι ηλεκτροδηγοί στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα, ενώ στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία.

Την ίδια ημέρα οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, Μετρό και ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απεργίες και οι εργαζόμενοι και στα υπόλοιπα μέσα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το Μετρό μέσα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και πως ο πολυδιαφημιζόμενος διάλογος περιορίσθηκε σε δύο συναντήσεις χωρίς καμία από τις προτάσεις των εργαζομένων να έχει ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε.

Μια αγάπη, δύο ζωές

Η Ειρήνη, η Μαρία και η Αγγελική είναι επιστήθιες φίλες από τα μαθητικά τους χρόνια. Ποιο ρόλο παίζει η μια στη ζωή της άλλης; Άραγε, υπάρχει ένα κοινό πεπρωμένο και για τις τρεις τους; Έχουν τη δυνατότητα να κυριαρχήσουν πάνω στη μοίρα και να κινήσουν τα δικά τους νήματα ή μήπως η μοίρα κυριαρχεί στις ζωές τους και τους παίζει περίεργα παιχνίδια; Και με ποιο πρόσωπο εμφανίζεται η αγάπη στη ζωή τους;

Θα τους γεμίσει σκοτεινά συναισθήματα που ζητούν την εκδίκηση ή θα 'χει το ελπιδοφόρο χρώμα μιας ακτίνας του ήλιου που προβάλλει μέσα από τα σύννεφα; Ακόμη ένα μυθιστόρημα της Μελίνας Τούντα, με ερωτηματικά και αγωνίες που έρχονται στην επιφάνεια, για να καταδείξουν περίτρανα πως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον...

«Μια αγάπη, δύο ζωές» της Μελίνας Τούντα από τις εκδόσεις Λιβάνη.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΠΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΚΥΖΙΚΟΣ - ΑΕ ΑΡΜΕΝΙΚΗ 0-3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - ΑΟ ΦΙΛΙΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 3-1

ΤΕΛΙΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - ΑΕ ΑΡΜΕΝΙΚΗ

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Την τρίτη (3) νίκη της πέτυχε χθες το βράδυ η ομάδα μας σε εκτός έδρα παιχνίδι για την 1 αγωνιστική του δεύτερου γύρου Α γυναικών ΕΣΠΕΔΑ απέναντι στην ομάδα της ΑΟ.ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ με 0-3 σετ (20-25,23-25,22-25). Οι αθλήτριες μας έπαιξαν απλά βόλεϊ, χωρίς πολλά ατομικά λάθη,καλές επιθετικές ενέργειες,θετική άμυνα αλλά κυρίως έπαιξαν έχοντας πολύ καλή ψυχολογία στα κρίσιμα σημεία του αγώνα κυρίως στο 2 σετ που το γύρισαν ενώ ήταν πίσω με 19-12 σε 23-25 και στο 3 σετ που η αντίπαλη ομάδα κάλυψε μια διαφορά 8 πόντων και έγινε 22-22 αντέδρασαν σε 22-25.
Η σύνθεση της ομάδας μας:
Σταυροπουλου,Τριανταφυλλίδη,Πάλη,Ζωρζου,Νικολάκη Ε,Χριστοφη,Νασκιντασβιλι(λ).
Την 12αδα συμπλήρωναν οι Θηραίου, Κολυαρδου Ο,Κολυαρδου Μ.,Παπουτσιαν Ε.,Κωστάκη Χ.
Η διαιτησία των κκ. Μιχαηλογλου Κ. και Χαρακιδα Α. ήταν πολύ καλή ,μπράβο και συγχαρητήρια και στους δυο .
Βέβαια όλα αυτά είναι χωρίς καμία σημασία όταν έχεις χάσει δικό σου άνθρωπο όπως ήταν η Γιώτα μας για την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη των παιχνιδιών κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή ως φόρος τιμής για τον άδικο χαμό της .

Στους άλλους αγώνες, είχαμε:
ΑΓΟΓ.ΕΥΡΥΑΛΗ - ΑΟ.ΤΡΑΧΩΝΕΣ 1-3
ΑΟ.ΑΙΓΑΛΕΩ - ΓΑΝΣ.ΙΡΙΔΑ 3-0
ΑΟΝ.Αργυρούπολης - ΑΟΦ.ΠορφύραΣ 2-3,
ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣΑΣ.- ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ (αναβολή)
ΦΟΙΝΙΚΑΣ -ΓΣ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 1-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΟ ΤΡΑΧΩΝΕΣ 35-09 33
--------------------------------------
2. ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 34-06 32
3. ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ 30-07 30
4. ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ 31-10 29
5. ΑΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 23-19 20
6. ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ 18-20 18
7. ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 19-26 15
8. ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 15-25 12
9. ΓΑΝΣ ΙΡΙΔΑ 14-29 09
------------------------------------------------
10. ΑΕ ΡΕΝΤΗ 13-31 07
11. ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ 11-34 05
12. ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ 08-35 03
Έναν αγώνα λιγότερο έχουν οι ΑΟ.Θρίαμβος και ΔΑΣ Δραπετσώνα.

Προτάσεις για το νέο έμβλημα Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

Στο κλείσιμο του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου της νέας Δημοτικής Αρχής, ο κος Ιωακειμίδης έδωσε και επίσημα το έναυσμα για τη δημιουργία του κοινού εμβλήματος της πόλης. Ο δήμαρχος παρουσίασε ορισμένα από τα λογότυπα που έχουν σχεδιάσει και δήλωσε πως θα περιμένει και άλλες προτάσεις από όλους.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης είχαμε την ευκαιρία να φωτογραφήσουμε ένα από τα αγαπημένα του κ. Ιωακειμίδη και να σας το παρουσιάσουμε:

Πολύ σύντομα και αμέσως μετά την υποβολή των προτάσεων απ' όλες τις δημοτικές παρατάξεις μέσα από τη σελίδα του δήμου μας, θα παρουσιαστούν όλες και θα δοθούν στους πολίτες προς ψήφιση. Μ' αυτή τη διαδικασία θα επιλεχθούν οι επικρατέστερες απ' όπου πλέον θα ανακοινω θεί το νέο έμβλημα του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.

Αναδημοσιευση από halkidona.gr

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ο Λ.Παπουτσιαν και η κόρη του Ε. Παπουτσιαν νιώθουν την ανάγκη να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την συμπαράσταση και την βοήθεια σας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η ΓΙΩΤΑ θα ΖΕΙ για πάντα στην καρδιά όλων μας.

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΩΤΑ

O θάνατος δεν αφαιρεί το φως από τον πιστό σβήνει απλώς τη λάμπα,επειδή το χάραμα έχει φτάσει.........Καληνύχτα ΓΙΩΤΟΥΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θωμάς Χριστοδουλάκης

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΤΙΟ ΓΙΩΤΑ

Σήμερα Τρίτη στις 13:00 λίγο έξω από την Πάτρα θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία της αγαπημένης μας φίλης Γιώτας. Εμείς θα ήμαστε εκεί για να της πούμε το τελευταίο αντίο και για να της δείξουμε ( γιατί σίγουρα θα μας βλέπει από το γήπεδο των αγγέλων) πως θα βρίσκεται πάντα στις καρδιές μας χαμογελαστή όπως ήταν σε όλη της την πορεία μαζί μας.

'' Γιώτα εκεί που πας κοίτα να είσαι ευτυχισμένη
σε αυτή τη γη η μοίρα σου ήταν γραμμένη
σε άσπρο χαρτί και ένα κίτρινο στυλό
σαν δάκρυα από λεμόνι ''

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΩΤΑ

Το περασμένο Σάββατο ένα τραγικό συμβάν έχει βυθίσει σε πένθος τους ανθρώπους της Α.Ε.Ρεντη και του Δ.Α.Σ Δραπετσώνας και όλους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Η Παναγιώτα Τζίφα, η οποία ήταν μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Πειραιά και μητέρα της αθλήτριας του τμήματος βολει της Α.Ε.Ρεντη, Ελισάβετ Παπουτσιαν, έχασε τη ζωή της σε τροχαίο, το οποίο συνέβη το περασμένο Σάββατο. Η νεκρώσιμος ακολουθία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στις 13.00, σε περιοχή, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Πάτρας. Η «ΑΘΛΗΣΗ» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στα μέλη της οικογένειας της άτυχης γυναίκας.

Panos Dalas ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΤΕ .

Domna Diamantidou: oi anthropoi pou agapame einai panta mazi mas... h giwta htan enas melaxrinos aggelos kai h thesi ths einai ston ourano...

Σας εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια για τον ξαφνικό χαμό της συναδέλφου.Σας παρακαλούμε να μεταφέρετε τα συλλυπητήριά μας και στην οικογένειά της.
Σύνδεσμος Διαιτητών Πετοσφαίρισης Αθήνας και Ανατ. Αττικής

η κ.γιωτα ηταν μια μητρικη φιγουρα στην ομαδα μας οχι μονο εξαιτιας της ελισαβετ αλλα επειδη μας αγαπουσε και μας υποστηριζε σε καθε αγωνα μας(ειτε νικη ειτε ηττα)... ηταν διπλα μας σε καθε προσπαθεια μας...
θα ειναι χαραγμενη για παντα στη καρδια μας και δεν θα την ξεχασουμε ποτε...εγω προσωπικα δεν θα ξεχασω ποτε το χαμογελο της οταν μας εβλεπε και οταν καμαρωνε την κορουλα της... :_( (φωτεινη)

«Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους ανθρώπους της οικογένειας της Γιώτας Τζίφα, η οποία έχασε τη ζωή της το περασμένο Σάββατο. Όλα τα υπόλοιπα θέματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αφού ο χαμός ενός ανθρώπους είναι ό,τι πιο σημαντικό και άσχημο μπορεί να συμβεί!», Βασίλης Ξεροβάσιλας .


Όποιος-ια θέλει να γράψει για την φίλη μας Γιώτα μπορεί να το κάνει κάνοντας κλικ στη λέξη ''σχόλια'

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΘΡΗΝΟΣ ΣΕ ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Ένα μαύρο πέπλο σκεπάζει από σήμερα, τις ομάδες βόλει του Ρέντη και της Δραπετσώνας, καθώς τις πρωινές ώρες ο έφορος του τμήματος γυναικών του Ρέντη και μέλος της Επιτροπής Πετοσφαίρισης της Δραπετσώνας Λευτέρης Παπουτσιάν, ''έχασε'' τη σύζυγο του Γιώτα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
Η εκλιπών ήταν διαιτητής βόλει.
Τα θερμά συλληπητήρια μας, στο φίλο μας Λευτέρη και στην κόρη τους Ελισσάβετ, αθλήτρια του Ρέντη.
Αναδημοσίευση από dtrapetsonavolley

Συλλυπητήρια στην οικογένεια της Γ. Τζίφα

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.Δ.ΠΕ.Δ.Α.Π. εκφράζουν θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια της Γιώτας Τζίφα, συναδέλφου και μέλους του ΣΥΔΠΕΔΑΠ, η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο ατύχημα το πρωί του Σαββάτου 22/1. Εις μνήμη της εκλειπούσης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στους αγώνες της ΕΣΠΕΔΑ την Δευτέρα 24/1 και την Τετάρτη 26/1.

Η αθλητική οικογένεια του Ρέντη θρηνεί


Ο ξαφνικός και άδικος χαμός της φίλης μας Γιώτας συζύγου του Λευτέρη Παπουτσιάν (μέλος Δ.Σ. της ομάδας μας) και μητέρας της αθλήτριας μας Ελισάβετ έχει συγκλονίσει την αθλητική οικογένεια του Ρέντη .
Η Διοίκηση, ο προπονητής και οι αθλήτριες της ομάδας μας εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στον φίλο μας Λευτέρη και στη κόρη του Ελισάβετ .

Έφυγες νωρίς-Καλό ταξίδι Γιώτα θα είσαι πάντα στην καρδιά μας

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ερωτήσεις-θεσεις του Τάσου Νικολάκη προς τους ανώνυμους υποστηρικτές της ένστασης της Ευρυαλης στο blog της Δραπετσώνας

Θα ήθελα να ρωτήσω τους υποστηρικτές της ένστασης.
α)Η ομάδα της Ευρυαλης γιατί δεν έκανε ένσταση και στα άλλα σωματεία της Α' Κατηγορίας γυναικών που έχουν το ίδιο πρόβλημα η διαφορετικό;(όλοι γνωρίζουν τι εννοώ).Το άρθρο 16 παράγραφος 4 του Γενικού Κανονισμού Διεξαγωγής και Οργάνωσης Πρωταθλημάτων ισχύει για όλες τις ομάδες όπως γράφετε αρα γιατί το έκανε γαργάρα;.
β)Μήπως η ευαισθησία της νομιμότητας μας εμφανίζετε μόνο όταν θίγονται τα συμφέροντα μας;
γ)Πως με τη χρησιμοποίηση αθλήτριας που δεν δικαιούται να αγωνίζεται αποκτά κάποιος αγωνιστικό πλεονέκτημα;
Εκτός από τον γραπτό νόμο υπάρχει και ο άγραφος νόμος που στηρίζετε στην συμφωνία κυρίων με Κ κεφαλαίο.
Τέλος άμα είσαι σωστός και με σύμμαχο τον νόμο πας ενάντια σε όλους τους παράνομους με αποφασιστικότητα
Αυτό λέγετε ΜΑΓΚΑΣ - ΚΥΡΙΟΣ (σεβασμός,αξιοπρέπεια,μπέσα). Όλα τα άλλα είναι κο κο κο κο............

Δωρεάν Προγράμματα πληροφορικής για ενήλικες στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Δήμου Νίκαιας –Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Επιμορφωτικά προγράμματα πληροφορικής "ΗΡΩΝ 2 - Εκπαίδευση ενηλίκων στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες"συνδιοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας - Αγ.Ι.Ρέντη και το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Πειραιά του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) του ΥπουργεΔωρεάν Προγράμματα πληροφορικής για ενήλικες στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Δήμου Νίκαιας –Αγ. Ιωάννη Ρέντη ίου Παιδείας στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων (Κύπρου 34, Νίκαιας). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από το Ελληνικό Δημόσιο.

Το Πρόγραμμα "ΗΡΩΝ 2" στοχεύει στην εισαγωγή των εκπαιδευομένων στις βασικές αρχές λειτουργίας και χρήσης του υπολογιστή και του διαδικτύου. Προσφέρει ισότητα ευκαιριών πρόσβασης στη διά βίου μάθηση για όλους, βοηθά στην επικαιροποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που αφορούν τη χρήση των νέων τεχνολογιών ατόμων που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας (άνεργοι, νοικοκυρές), στην απόκτηση ή βελτιστοποίηση επαγγελματικών δεξιοτήτων, στην υποστήριξη των γονέων προκειμένου να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου και γενικά συμβάλλει στην καταπολέμηση του "ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού".

Πιο συγκεκριμένα τα μαθήματα περιλαμβάνουν:

* Γενικές γνώσεις σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούν οι υπολογιστές (τα μέρη του Η/Υ, υλικό, λογισμικό, δίκτυα κ.λπ.)
* Η χρήση του λειτουργικού συστήματος Windows
* Η χρήση κειμενογράφου (Word)
* Η χρήση υπολογιστών φύλλων (Excel)
* Οι βασικές λειτουργίες του διαδικτύου (αρχές χρήσης, πλοήγηση κ.λπ.)
* Η χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)
* Η αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο (μηχανές αναζήτησης)
* Οι υπηρεσίες που προσφέρονται από το διαδίκτυο για την εξυπηρέτηση των πολιτών (υποβολή φορολογικών δηλώσεων, αναζήτηση εργασίας, επικοινωνία με κυβερνητικά όργανα, κλπ)
* οι ηλεκτρονικές συναλλαγές (αγορές, κλπ)
* Σύγχρονα θέματα που αφορούν τη χρήση του διαδικτύου (ασφάλεια, ιοί υπολογιστών, ασφαλής χρήση από ανήλικους και τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να προστατέψουν τα παιδιά τους από πιθανούς κινδύνους κλπ)

Το πρόγραμμα δεν επιβαρύνει οικονομικά τους συμμετέχοντες και έχει διάρκεια 50 ώρες.

Για αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα καθώς και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο:

ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 34 ΤΚ 18450 ΝΙΚΑΙΑ

Ώρες λειτουργίας: 08:00 έως 20:00

Τηλ: 210 4257182, fax: 210 4257180

Αναδημοσίευση από το


The Good, The Bad & The Ugly Theme 1966

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ

Αντί να καλούμε 11888 βάζουμε πρόθεμα το 210 και στο τέλος 00, δηλ.210 11888 00 και χρεωνόμαστε αστικό. Το 11880 και γενικά όλες αυτές οι υπηρεσίες μας προσφέρουν την υπηρεσία σύνδεσης με έναν αριθμό. Είναι μια υπηρεσία που την προβάλλουν γιατί εμείς χρεωνόμαστε τα κερατά μας ενώ αυτοί κερδίζουν. Ουσιαστικά μας πιάνουν κορόϊδα και το προβάλλουν σαν παρεχόμενη υπηρεσία. Ήρθε η ώρα να τους κοροιδέψουμε εμείς. Από σταθερό τηλέφωνο καλούμε το 210 1188800 210 1188800 που αν έχουμε εναλάκτικό πάροχο με δωρεάν σταθερά δεν χρεωνόμαστε αν όχι την χρεωνόμαστε σαν αστική, και τους λέμε με συνδέετε στο 69 τάδε? και σου λένε "Ευχαριστούμε σας ενημερώνουμε ότι η χρέωση συνεχίζεται".

Τώρα δεν προτιμάτε το 11880? Σας έχω κι άλλα.
210 1188800 210 1188800 ΟΤΕ
210 1185000 210 1185000 VIVODI
210 1183300 210 1183300 Vodafone
210 1182100 210 1182100 Δεν την ξέρει η μάνα της.
Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι: 210 + υπηρεσία + 00.
Οι εταιρείες αυτές ψοφάνε να τους καλέσουμε να μας συνδέσουν και να χρεωνόμαστε υποτίθεται. Ιδίως κάτι μικρές σας το 11821.
epirus-tv-news.blogspot.com
Αναδημοσίευση από dtrapetsonavolley

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΒΟΛΕΙ:Θέμα της ανακοίνωσης μας είναι η υποβολή και υποστήριξη ένστσης της Ευρυαλης προς το σωματείο Δραπετσώνα.

Θέμα της ανακοίνωσης μας είναι η υποβολή και υποστήριξη ένστασης της Ευρυαλης προς το σωματείο Δραπετσώνα μετά το τέλος της μεταξύ τους αναμέτρησης που τελείωσε με 3-1 σετ υπέρ της Δραπετσώνας . Παίρνουμε σήμερα θέση γιατί είχαμε χθες την μεταξύ μας αναμέτρηση με την Ευρυαλη και ίσως κάποιοι κύριοι (καλοθελητές) να έλεγαν διάφορα ότι είμαστε με τους μεν η με τους δε.
Η θέση μας ήταν και είναι ότι οι αγώνες κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους με τον ιδρώτα και την προσπάθεια των αθλητών . Κάποιος θα έλεγε ότι μετά και τους τελευταίους αγώνες που η βαθμολογική διαφορά μας με το σωματείο της Δραπετσώνας είναι 8 βαθμοί μας συμφέρει αυτή η ένσταση γιατί μας κρατάει στο παιχνίδι της παραμονής (από 8 γίνονται 5). Αυτό με άλλη διοίκηση ίσως γινόταν με εμάς όμως ποτέ και είμαστε κάθετοι με αυτό. Ήμασταν αθλητές και γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει να τα δίνεις όλα για την νίκη και μετά να βρίσκονται οι ''έξυπνοι'' και να σου τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια. Και επειδή κάποιοι θα πουν διάφορα εμείς τους απαντάμε πως εάν η διαφορά μας με το σωματείο της Δραπετσώνας στο τέλος του πρωταθλήματος θα είναι λιγότερη από 3 βαθμούς υπέρ μας εμείς θα καταθέσουμε στη ΕΣΠΕΔΑ αίτημα - θέση - απόφαση ΔΣ να πέσουμε κατηγορία και θα πέσουμε γιατί εμείς ''κύριοι' φοράμε παντελόνια με πολύ πράγμα από μέσα.
Συμφωνούμε με την παρακάτω άποψη που αναρτήθηκε σαν σχόλιο στο blog της Δραπετσώνας για αυτό το αναδημοσιευουμε.
''Σε ένα άθλημα που κινδυνεύει με αφανισμό,λόγω των οικονομικών συγκυριών που κάποιοι ρομαντικοί προσπαθούν να το διασώσουν κάνοντας αναγκαστικά κάποιες παρατυπίες,όχι μεγαλύτερες ή μικρότερες από άλλους συλλόγους,η ΕΥΡΥΑΛΗ εμφανίστηκε αποφασισμένη να διεκδικήσει βαθμούς που δεν μπορεί να πάρει μέσα στο γήπεδο.Δεν τόλμησε μέχρι τώρα να το κάνει και σε άλλους συλλόγους,ίσως γιατί εκείνοι είναι πιο "δυνατοί" από αυτήν και προτίμησε την εύκολη λύση.Να τα βάλει δηλαδή με μια ομάδα που μοιάζει αποκομμένη και μη γνωρίζοντας από τεχνάσματα εκτέθηκε''.

Α' ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ.ΤΙ ΕΙΧΑ ΓΙΑΝΝΗ ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ.

Νέα ήττα για την ομάδα μας την 11 αγωνιστική του πρωταθλήματος με τον ίδιο τρόπο . Τα πάρα πολλά ατομικά λάθη στα 2,3,4 σετ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα της ήττας από την ΑΓΟΓ Ευρυαλη με 3-1 σετ (20-25,25-16,25-20,25-20). Το μόνο που έχω εγώ να πω είναι λυπάμαι πολύ για την ποιότητα του βόλεϊ που δείχνουμε στους αγώνες με τις ομάδες που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με εμάς Δεν γίνεται να παίζεις αξιόλογο επιπέδου βόλεϊ με ομάδες όπως το
Αιγάλεω,Τράχωνες,Φοίνικα,Θρίαμβο
και με τις ομάδες που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με εμάς να χάνεις με κατεβασμένα τα χέρια σαν να είσαι ομάδα πέρα βρέχει να δείχνεις δηλαδή ότι τώρα μαθαίνεις βόλεϊ. Απίστευτα πράγματα. Δυστυχώς αθλήτριες κλειδιά στα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι αλλού για αλλού και δείχνουν αθλήτριες μικρών ικανοτήτων χωρίς δύναμη,πάθος,μυαλό. Βέβαια για να είμαι δίκαιος πρέπει να πω συγχαρητήρια στην κεντρική μας Χριστοφη Μ. η οποία ήταν πολύ καλή καθώς επίσης και στις δυο πασαδορους Θηραιου Δ.και την μικρή μας Νικολάκη Ε. που τρέχουν όλο το γήπεδο (ο έχων μυαλό καταλαβαίνει) για να βγάλουν πάσα και το ευχαριστώ είναι η μουρμούρα των συμπαικτών τους θέλοντας να καλύψουν τα δικά τους λάθη (επιθέση στο φιλέ και άουτ).
Η σύνθεση της ομάδας μας:
Σταυροπουλου,
Τριανταφυλλίδη,Πάλη,Ζωρζου,Νικολάκη Ε,Θηραίου,Χριστοφη,Νασκιντασβιλι(λ).
Την 10αδα συμπλήρωναν οι Κολυαρδου Ο,Κολυαρδου Μ.,Κωστάκη Χ.
Η διαιτησία των κκ. Δευτεριγου Ε. και Καντλη Κ.ήταν πολύ καλή ,μπράβο και συγχαρητήρια και στους δυο .
ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΕΣΜΑΤΑ
ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ - ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 0-3
ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ - ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 1-3
ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ - ΑΕ ΡΕΝΤΗ 3-1
ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ - ΑΟ ΤΡΑΧΩΝΕΣ 0-3
ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΓΑΝΣ ΙΡΙΣ 3-1
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ - ΑΣ ΦΟΙΝΙΞ 3-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΟ ΤΡΑΧΩΝΕΣ 30
------------------------------------
2. ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 29
3. ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ 27
4. ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ 24
5. ΑΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 20
6. ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ 18
7. ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 14
8. ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 12
9. ΓΑΝΣ ΙΡΙΔΑ 09
---------------------------------------------------
10. ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ 05
11. ΑΕ ΡΕΝΤΗ 04
12. ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ 03
Πορφύρας και Ρέντης, έχουν 1 αγώνα λιγότερο.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Α' ΑΝΔΡΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ -
ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 3-0
ΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ -
ΑΕ ΑΡΜΕΝΙΚΗ 3-2
ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ - ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ 0-3
ΑΟ ΤΕΛΑΜΩΝ - ΑΟ ΕΛΛ.ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ 3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (8 αγώνες)
1. ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 23-04 22
2. ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ 19-08 18
3.ΑΕ ΑΡΜΕΝΙΚΗ 16-12 13
4.ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ 16-14 13
----------------------------------------------------
5.ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 16-15 13
6. ΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 15-16 11
7. ΑΟ ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ 06-18 03
---------------------------------------------------
8. ΑΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ 00-24 00

Β' ΑΝΤΡΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ - ΑΣ ΠΕΡΑ 3-0
ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 3-2
ΑΕ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ - ΑΟ ΦΙΛΙΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 0-3
ΑΠΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΚΥΖΙΚΟΣ - ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ 3-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ(αγώνες 8)
ΑΟ ΦΙΛΙΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 21 (αγώνες 7)
ΑΠΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΚΥΖΙΚΟΣ 21 (αγώνες 7)
ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ 14 (αγώνες 7)
ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ 12 (αγώνες 7)
ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ 12 (αγώνες 7)
ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 10 (αγώνες 7)
ΑΣ ΠΕΡΑ 6 (αγώνες 7)
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ ΑΟ 0
ΑΕ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ 0 (αγώνες 7)

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α' ΟΜΙΛΟΣ ΕΣΠΕΔΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α' ΟΜΙΛΟΥ

ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ - ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ 2-3
ΓΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ 1-3
ΓΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΡΜΗΣ - ΓΣ ΕΙΡΗΝΗ 3-1
ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 3-0





ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (12 αγώνες)
ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 36
ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ 26
ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ 25
ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ 23
ΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 16
ΓΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΡΜΗΣ 10
ΓΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 5 (11 αγώνες)
ΓΣ ΕΙΡΗΝΗ 0 (11 αγώνες)

10 παντοτινά παγκόσμια μυστήρια.10.Τι απέγινε το Άγιο Δισκοπότηρο;


Τι απέγινε το Άγιο Δισκοπότηρο; (Rex Features)

Στοιχείο που έπαιξε ζωτικό ρόλο σε πολλά ρομάντζα του μεσαίωνα και πολύ περισσότερο σε ιστορίες συνωμοσίας, το δισκοπότηρο είναι ένα σκεύος, πιάτο ή ποτήρι που λέγεται πως έχει μαγικές δυνάμεις. Υποτίθεται πως το χρησιμοποίησε ο Χριστός στον Μυστικό Δείπνο και αργότερα ο Ιωσήφ της Αριμαθαίας για να μαζέψει το αίμα Του μετά την Σταύρωση.


Δυστυχώς για τους απανταχού υποστηρικτές της ιστορίας, οι αποδείξεις πως υπάρχει το Δισκοπότηρο είναι το λιγότερο ελάχιστες. Για αρχή πρέπει να αναφέρουμε πως μέχρι τον 12ο αιώνα δεν αναφέρεται πουθενά, ενώ ακόμα και τότε αυτό έγινε από έναν Chretien de Troyes, έναν ποιητή και τροβαδούρο και όχι από κάποιον αυθεντικό μελετητή της Βίβλου ή έναν ιστορικό.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β' ΟΜΙΛΟΣ ΕΣΠΕΔΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β' ΟΜΙΛΟΥ
ΑΟ ΤΕΛΑΜΩΝ - ΑΕ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ 1-3
ΑΕ ΑΙΟΛΟΣ-ΤΑΥΡΟΣ - ΑΕΓ ΑΙΞΩΝΗ 3-0
ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ 3-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (11 αγώνες)
ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 30 (10 αγώνες)
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ ΑΟ 21 (10 αγώνες)
ΑΟ ΑΤΤΑΛΟΣ 19 (10 αγώνες)
ΑΕ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ 12 (9 αγώνες)
ΑΕ ΑΙΟΛΟΣ-ΤΑΥΡΟΣ 12 (10 αγώνες)
ΑΟ ΤΕΛΑΜΩΝ 7 (10 αγώνες)
ΑΕΓ ΑΙΞΩΝΗ -2

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

B.o.B - "I'll Be In The Sky" (ELENI)

Α2 Γυναικών (6η αγωνιστική)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1ος όμιλος
Σάββατο (15/1)
Άρτεμις Κορ. - Πετρούπολη 3-0 (25-18, 25-19, 25-21)
Φιλία - Απολλώνιος 3-0 (25-11, 25-13, 25-08)
ΟΠΕ Ρεθύμνου - Ηλυσιακός 3-0 (25-18, 25-08, 25-22)
Τετάρτη (19/1 - Εξ αναβολής)
17.00, ΟΠΕ Ρεθύμνου - Άρτεμις Κορυδαλλού

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)

1.Ηλυσιακός 11 (12-8)
2.Αρτεμις 12 (12-0)
3.Ρέθυμνο 9 (10-4)
4.Φιλία 8 (9-9)
5.Πετρούπολη 7 (8-10)
6.Αθλεση Ηρακλείου 4 (7-12)
7.Απολλώνιος 0 (0-15)

2ος όμιλος
Σάββατο (15/1)

ZΑΟΝ - Ίωνες 3-0 (25-21, 25-21, 25-13)
Ιωνικός N.Φ.- ΓΣ Άργους 3-0 (25-11, 25-15, 25-18)
Αγ. Παρασκευής - Απόλλων Π. 3-0 (25-23, 25-22, 25-20)
Βριλήσσια - Βύρωνας 3-0 (25-18, 26-14, 25-20)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)

1.Ιωνικός Ν.Φ. 16 (17-5)
2.Βριλήσσια 15 (17-6)
3.ΖΑΟΝ 13 (16-9)
4.Ιωνες 10 (12-11)
5.Απόλλων Π. 6 (10-14)
6.Αγ.Παρασκευή 6 (8-12)
7.Βύρωνας 5 (7-15)
8.ΓΣ Αργους 1 (3-18)

3ος όμιλος
Σάββατο (15/1)

16/1: 15.00: Σταυρούπολη – Λαρισαϊκός
ΧΑΝΘ - Ηρακλής Ι. 3-2 (25-11, 22-25, 18-25, 15-15, 15-06)
Κυριακή (16/1)
18.00: Επίκουρος – Μακεδόνες
15:00: Νέα Γενεά – Ερμής Δράμας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)

1.Άρης 15 (15-3)
2.Σταυρούπολη 12 (12-2)
3.Επίκουρος 12 (12-5)
4.Μακεδόνες 9 (10-4)
5.Ν.Γενιά 6 (8-8)
6.Λαρισαϊκός 6 (8-10)
7.ΧΑΝΘ 2 (4-14)
8.Ηρακλής Ι 1 (4-15)
9.Ερμής Δράμας 0 (3-12)

10 παντοτινά παγκόσμια μυστήρια. 9.Ποιος ήταν ο Kasper Haouser;

Ποιος ήταν ο Kasper Haouser; (Rex Features)

O Kaspar Hauser (1812-33) ήταν ένας Γερμανός νέος που έφτασε στην Νυρεμβέργη το 1828 υποστηρίζοντας πως είχε περάσει την παιδική του ηλικία στην απομόνωση και επιδείκνυε επαρκή αφέλεια και άγνοια για να πείσει όλους όσους συναντούσε. Πέντε χρόνια αργότερα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν ξένο που αναγνωρίστηκε απλά ως «MLO». Η Ευρώπη λάτρεψε την ιστορία του, αν και σήμερα μοιάζει πως κάποιος απλά προσπάθησε να κερδίσει τα δεκαπέντε λεπτά της διασημότητας που δικαιούνταν. Ακόμα και ο βίαιος θάνατός του έμοιαζε με αυτοκτονία -τρεις γιατροί εξέτασαν το πτώμα του και οι δύο συμφώνησαν με αυτή την εκδοχή- έτσι ο Hauser ίσως να ήταν απλά ένας πανούργος απατεώνας που δίψαγε για δημοσιότητα.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η κυρά της Σμύρνης

Σμύρνη 1922. Μια νεαρή κοπέλα, η Ηλέκτρα Μπακιρτζή περιπλανιέται στα ερείπια της κατεστραμμένης πόλης, αναζητώντας τα ορφανά παιδιά. Θα αγωνιστεί μόνη, θα επιβιώσει, και τελικά θα ιδρύσει το πρώτο ορφανοτροφείο του τόπου. Θα αγαπηθεί όσο κανένας άλλος από τους κατοίκους, που την αποκαλούν Κυρά της Σμύρνης.

Αλλά, όταν ο έρωτας θα μπει πρώτη φορά ορμητικά στη ζωή της, στο πρόσωπο του νεαρού Ελληνοαμερικανού δημοσιογράφου Τζον Μάντοξ, όλα θα ανατραπούν μονομιάς. Σύντομα η Ηλέκτρα θα σταθεί απέναντι στο μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής της: να χαρεί τον έρωτα ή να υποταχθεί στο καθήκον της απέναντι στις παιδικές φωνές που την καλούν πίσω στη Σμύρνη;

Η Κυρά της Σμύρνης είναι η ιστορία μιας γυναίκας στο πρόσωπο της οποίας συγκρούεται παθιασμένα ο έρωτας με το καθήκον απέναντι στον συνάνθρωπο.

«Η κυρά της Σμύρνης» του Θάνου Κονδύλη από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η αλήθεια για το τοπικό αδυνάτισμα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΟΛΙΑ

Η αλήθεια για το τοπικό αδυνάτισμα
Οι ασκήσεις για την τοπική μείωση του σωματικού λίπους αποτελούν καθημερινή πρακτική σε μεγάλο μέρος προγραμμάτων άσκησης με σκοπό τη μείωση του σωματικού βάρους, τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας του ατόμου και τη βελτίωση της γενικής φυσικής κατάστασης.
Οι γυμναστές και οι γυμναζόμενοι που χρησιμοποιούν ασκήσεις τοπικού αδυνατίσματος προσπαθούν να μειώσουν τοπικά την ποσότητα του λίπους που βρίσκεται αποθηκευμένο κάτω από το δέρμα (υποδόριο λίπος), χρησιμοποιώντας ασκήσεις που αφορούν τους μυς που βρίσκονται στην περιοχή. Συνήθως ασκήσεις προσαγωγών, απαγωγών, γλουτιαίων και κοιλιακών.
Οι μυς όμως δεν καταναλώνουν απ' ευθείας το λίπος που είναι αποθηκευμένο στην ίδια περιοχή με αυτούς.
Ανάλογα με την ένταση της άσκησης οι μυς καταναλώνουν ποσότητα λίπους που βρίσκεται στην αιματική ροή και μπορεί να προέρχεται από οποιοδήποτε μέρος του σώματος, άσχετα με τους μυς που παράγουν έργο.
Η σειρά που το λίπος θα μειωθεί από τις λιπαποθήκες εξαρτάται από γενετικούς παράγοντες και από το φύλο.
Σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Applied Physiology αναφέρεται ότι παρακολούθησαν ένα μεγάλο αριθμό γυναικών που ακολούθησαν ένα πρόγραμμα προπόνησης για χρονικό διάστημα 6 μηνών.
Οι γυναίκες αυτές συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα τρεις φορές την εβδομάδα. Το πρόγραμμα αυτό ήταν για τις ανάγκες του στρατού και περιελάμβανε αερόβια άσκηση και προπόνηση με βάρη, με βασικές ασκήσεις όπως τα ημικαθίσματα, οι πιέσεις πάγκου κ.α. Οι γυναίκες που πήραν μέρος σε αυτή την έρευνα δεν έκαναν καμιά αλλαγή στη διατροφή τους.
Στο τέλος των 6 μηνών η κάθε μια από αυτές έχασε κατά μέσο όρο 2,6 κιλά σωματικού λίπους. Ο έλεγχος της ποσότητας του σωματικού λίπους έγινε με τη μέθοδο DEXA που επιτρέπει την ανάλυση της μείωσης του λίπους από τα διάφορα σημεία του σώματος.
Η ανάλυση αυτή έδειξε ότι από τα 2,6 κιλά τα 1,3 προέρχονταν από τον κορμό και τα υπόλοιπα από τα χέρια.
Παρ' όλο το μεγάλο όγκο προπόνησης που δέχθηκαν τα κάτω άκρα δεν υπήρξε καμιά μείωση λίπους.
Αυτό αποδεικνύει σε μεγάλο βαθμό ότι εκατοντάδες επαναλήψεις δεν σχετίζονται με τη μείωση του λίπους σε τοπικό επίπεδο.
Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας με μια προηγούμενη που συμμετείχαν άνδρες μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι άνδρες χάνουν λίπος πρώτα από τον κορμό, στη συνέχεια από τα χέρια και στο τέλος από τα πόδια, ενώ οι γυναίκες χάνουν πρώτα από τα χέρια, στη συνέχεια από τον κορμό και στο τέλος από τα πόδια.
Ένας από τους λόγους που το σωματικό λίπος καταναλώνεται με αυτή τη σειρά είναι η διαφορετική αναλογία από βήτα και άλφα ανδρενεργητικούς υποδοχείς στα λιπώδη κύτταρα των διαφόρων περιοχών του σώματος.
Οι βήτα υποδοχείς επιταχύνουν την απελευθέρωση του λίπους και οι άλφα υποδοχείς επιβραδύνουν την απελευθέρωση του λίπους.
Η αναλογία από βήτα και άλφα υποδοχείς στα διάφορα σημεία του σώματος ρυθμίζει και την ταχύτητα απελευθέρωσης λίπους από την κάθε περιοχή.
Από διάφορες έρευνες γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περισσότεροι άλφα υποδοχείς στα κάτω άκρα από ότι στην περιοχή της μέσης, γεγονός που καθιστά τη μείωση του λίπους σε αυτή την περιοχή αρκετά δύσκολη υπόθεση.
Πάνω απ' όλα είναι ξεκάθαρο ότι εκτελώντας ασκήσεις για τοπικό αδυνάτισμα η μείωση του σωματικού λίπους στα συγκεκριμένα σημεία είναι αδύνατη.
Για καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθεια για τη μείωση του σωματικού λίπους πρέπει να συνδυάσουμε τη σωστή διατροφή, την προπόνηση με βάρη για όλο το σώμα και την αερόβια προπόνηση στη σωστή ποσότητα, συχνότητα και αναλογία.
Αναδημοσίευση από volleynews

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

10 παντοτινά παγκόσμια μυστήρια. 8.Τι πραγματικά συνέβη στον συνταγματάρχη Fawcett;

Τι πραγματικά συνέβη στον συνταγματάρχη Fawcett; (Rex Features)

Ο εξερευνητής Percy Harrison Fawcett εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος το 1925 ενώ βρισκόταν στην τεράστια περιοχή Mato Grosso (φωτο) στην Βραζιλία. Αν και ήταν ένας τζέντλεμαν εξερευνητής της παλιάς σχολής, η αποστολή του συνταγματάρχη ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη και αν και ήταν ο αρχηγός της, ήταν ένας έμπειρος εξερευνητής που φρόντισε να επιλέξει ο ίδιος την ομάδα του και να οργανώσει τις προμήθειες. Κατά πάσα πιθανότητα σκοτώθηκε από Ινδιάνους, στην περιοχή Upper Xingu, ένας νοτιοανατολικός παραπόταμος, που ήταν γνωστός για την «στέγη» που χάριζε σε αμέτρητες φυλές που δεν καλόβλεπαν τους επισκέπτες. Μετά από δύο χρόνια βρέθηκε σε φυλή Ινδιάνων μία επιγραφή με το όνομα του, ενώ έξι χρόνια αργότερα ανακαλύφθηκε σ' ένα στρατώνα η πυξίδα του.

Michael Jackson Duet with Akon - Hold My Hand (τασος)

Pantelis Thalassinos - N agapas (τασος)

«Κόντρα στον καιρό…»

Στο ανακαινισμένο Ακροπόλ από 7 Ιανουαρίου

Με τον Παντελή Θαλασσινό, έναν ιδιαίτερα προικισμένο τραγουδοποιό και τραγουδιστή, ξεκινά τις φετινές πολιτιστικές του εκδηλώσεις το ανακαινισμένο, αλλά και ανανεωμένης φιλοσοφίας –υπό νέα διεύθυνση- θέατρο Ακροπόλ.
Σε έξι ξεχωριστές βραδιές, ο Θαλασσινός θα δώσει το δικό του στίγμα στον Αθηναϊκό χειμώνα, με μια ολοκαίνουργια δουλειά που θα παρουσιάζεται στο πρώτο μέρος του προγράμματος με τον τίτλο - ίσως και συμβολικά «αισιόδοξο» θα λεγε κανείς- «Κόντρα στον καιρό».
Στο δεύτερο μέρος θα ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια τόσο δικά του, όσο και άλλων δημιουργών (όπως του Δημήτρη Παπαδημητρίου, του Κώστα Χαριτάτου, του Γιάννη Νικολάου, του Βαγγέλη Γιαννάκη, του Τάσου Ζαφειρίου, κ.α.).
Ο Παντελής Θαλασσινός, Πειραιώτης αλλά και γυιός νησιωτών, με καταγωγή από Χίο και Σέριφο, ήταν μόλις δεκαοκτώ χρόνων όταν μπάρκαρε με ένα φορτηγό για να κάνει τον γύρο του κόσμου.
Το 1986 με τον Γιάννη Νικολάου, ξαναμπάρκαραν σαν «Λαθρεπιβάτες», (ένα φωνητικό ντουέτο), κάνοντας ταυτόχρονα και το ντεμπούτο τους στη δισκογραφία.
Έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους σπουδαίους συντελεστές της μουσικής και με στιχουργούς οπως τον αξέχαστο Ηλία Κατσούλη, τον Μάνο Ελευθερίου κι άλλους.
Ο Παντελής Θαλασσινός όπως ο ίδιος συνηθίζει να λέει “με τη μουσική του, έκανε πραγματικότητα το παιδικό του ποδοσφαιρικό όνειρο, έπαιξε στα μεγαλύτερα γήπεδα της χώρας”.
Στο εξωτερικό έχει τραγουδήσει στην Κύπρο, σε πόλεις της Τουρκίας, στη Ζυρίχη, στη Γένοβα, στη Ρώμη, στην Οδησσό, στη Στοκχόλμη, στη Φραγκφούρτη και στο Λονδίνο. Tραγούδια του όπως «Εισιτήριο στη τσέπη σου», «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε», «Πόνος άπονος», «Τα Σμυρνέϊκα τραγούδια», «Καράβια Χιώτικα», «Κράτα για το τέλος» κλέβουν πάντα το κέφι του κοινού στις συναυλίες του, αλλά και οι θεματικές μουσικές ενότητες όπως «Νύχτας κύματα», «Αστρανάμματα», «Ο Άγιος Έρωτας», «Από την Τήλο ως τη Θράκη», «Καλαντάρι» δημιουργούν μια ιδιαίτερα ζεστή και συνάμα ποιοτική ατμόσφαιρα στις ζωντανές εμφανίσεις του.
Στο θέατρο Ακροπόλ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Κόντρα στο καιρό» θα εμφανίζεται από τις 7 Ιανουαρίου κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 9.15μμ
Τιμές εισιτηρίων: 10,18, 28, 38 ευρώ
«Κόντρα στον καιρό», μια μουσική παράσταση, παραγωγή της Sui Generis Music
φωτογραφίες: Χρύσα Σωφρονά
Πληροφορίες: ταμείο θεάτρου Ακροπόλ τηλ. 210.3609002-3
Ακροπόλ Ιπποκράτους 9 -11 τηλ. 210.3609002 – 3
Από 7 Ιανουαρίου ο Παντελής Θαλασσινός

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΧΛΑΠΑΤΣΕΣ ΠΡΙΤΣ ΠΡΟΥΤΣ

Μια και ο αθλητισμός σβήνει και αργοπεθαίνει από την εγκατάλειψη του κράτους... κάποιοι βρήκαν την λύση για να απασχολούνται οι νέοι και να γυμνάζουν το σώμα τους και να εξασκούν το μυαλό τους. Ποιο είναι αυτό ;; Μα φυσικά οι Χλαπάτσες πριτς προυτς !!! Δείτε το σχετικό βίντεο για να ενημερωθείτε, ειδικά όσοι είσαστε γονείς...


Έχει ακριβύνει και το γιαούρτι !!! και κάποιοι την γλυτώνουν...
freevolley

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ 2006

Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού σε μετανάστες στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Νίκαιας –Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού σε μετανάστες στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Νίκαιας –Αγ. Ιωάννη Ρέντη Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού σε μετανάστες πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων (Κύπρου 34) της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας και σε αίθουσα του κεντρικού ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Ι. Ρέντη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" απευθύνεται σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε μετανάστες ανεξαρτήτως καταγωγής, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας και είναι άνω των 16 ετών. Τα μαθήματα συνδιοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Πειραιά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης του ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Το Πρόγραμμα αφορά στην οργάνωση και λειτουργία εκπαιδευτικού προγράμματος για την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης, στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού, ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την επίτευξη γλωσσικής και πολιτισμικής κατανόησης, απαραίτητων στοιχείων για την ενεργό κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας -Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει: "Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών που ζουν στην πόλη μας ενισχύοντας την επικοινωνιακή τους δράση και τη γλωσσική τους δεξιότητα ώστε να διευκολυνθεί η ένταξή τους στον εκπαιδευτικό σύστημα και να μην απειλούνται από την περιθωριοποίηση".

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

* η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ως μέσον για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κινδύνου κοινωνικού αποκλεισμού και την αποτελεσματικότερη ενεργό ένταξη των μεταναστών και των οικογενειών τους
* η ενίσχυση της αυξανόμενης κινητικότητας των εργαζομένων στην Ε.Ε.
* η ενίσχυση της προσαρμογής και της απασχόλησης και η βελτίωση της θέσης εργασίας τους
* η εξασφάλιση της ισότητας των ευκαιριών πρόσβασης στη (δια βίου) μάθηση
* η δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την οικογένεια
* η ενίσχυση της ισότητας ευκαιριών των δύο φύλων και της κοινωνικής και επαγγελματικής θέσης των γυναικών
* η προώθηση της διαπολιτισμικής μάθησης και η ενίσχυση των διαπολιτισμικών ικανοτήτων
* η προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού
* η πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες
* η ενίσχυση και προώθηση της κοινωνικής συνοχής και της ατομικής ευημερίας.

Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου προγράμματος επιτρέπει στους Υπηκόους Τρίτων Χωρών να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας Επιπέδου Α2 που χορηγείται από τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ., απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται :

ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ (Κύπρου 34) Τηλ: 210 4257182, fax: 210 4257180

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ (Μπιχάκη 8, τηλ. 213 2004 810)

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (Τζαβέλλα 88, Ν. Φάληρο 2ος ΟΡΟΦΟΣ) τηλ. 210 4130022

Αναδημοσίευση από το


«Τι θα κάνουμε τώρα;»

Τα βρήκαμε τα ταλέντα ....Τι θα τα κάνουμε τώρα; Πασχίζαμε στο βόλει να δούμε ή να βρούμε ταλέντα .Τώρα είναι φανερό ότι υπάρχουν .Το αποδεικνύει αυτό η πορεία της Εθνικής μας ομάδας των Κορασίδων και οι επιτυχίες που σημειώνει...

Μένει να δούμε πως θα διαχειρισθούμε ως άθλημα αυτά τα παιδιά .Γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο του σωματείου όπου ανήκουν αλλά και της Ομοσπονδίας ,των ομοσπονδιακών προπονητών, των παραγόντων, των δημοσιογράφων, των μάνατζερ που έχουν εμφανισθεί και κινούνται στο χώρο.

Εάν τα παιδιά αυτά μείνουν στο ράφι και δεν παίζουν στις ομάδες τους ,τι πρόοδο θα έχουν;
Και αν συνεχίσουν να αγωνίζονται ,τα πιο πολλά από αυτά ,σε πρωταθλήματα 10 και 12 αγωνιστικών ,όπως είναι αυτό πλέον της Α2 ,όπου παίζουν πολλά από αυτά ,τι εξέλιξη θα έχουν;

Το ταλέντο πρέπει να παίζει και όχι να μένει για να ...σιτέψει.

Αρκεί να μην έχει ανασφάλεια ο προπονητής του και να μην είναι κουτοπόνηρος ο παράγοντας που ενδεχομένως δε θα θέλει τη μεγαλύτερη προβολή για να μη χάσει την αθλήτρια του ,να μην του την κλέψουν δηλαδή άλλοι που απλώς έχουν τυχοδιωκτική συμπεριφορά και προσπαθούν να ζήσουν με τον ιδρώτα των άλλων .

Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί. Τα κορίτσια στα 15 και στα 16 είναι πιο ώριμα στην εμφάνιση από ένα αγόρι, ίσως και στο μυαλό, αλλά, στις συμπεριφορές τους δεν παύουν να είναι κοριτσάκια ενώ ειδικά σε αυτή την ηλικία είναι πάνω στην τρέλα τους...

Και όση ανάγκη έχουν την αναγνώριση άλλη τόση έχουν και την επιβεβαίωση αλλά και το κουκλάκι τους. Όποιος απογειώσει αυτά τα παιδιά απλώς θα αποδείξει ότι είτε είναι αδαής είτε δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για το εφήμερο.

Η Ελλάδα έχει παράδοση, σε όλα τα σπορ, σε ταλέντα.

Τα πιο πολλά χάνονται μετά γιατί ποτέ δεν παίρνουν τις ευκαιρίες που αξίζουν ,επειδή δε δουλεύουν σωστά και βαριούνται αλλά και γιατί το περιβάλλον είναι όποτε μας συμφέρει ερασιτεχνικό και όποτε θέλουμε επαγγελματικό και το συναίσθημα ισσοροπεί με την υποχρέωση όπως και η αμοιβή με το παραμύθι .

Η κατάρα των χιαστών έχει θερίσει πολλά κοριτσάκια στο ελληνικό βόλει απο την υπερφόρτωση ,από την κακή ή ελλιπή προπόνηση ,από το ατελές μυικό σύστημα τους ,από την κακιά στιγμή .

Το πρωτεύον είναι να υποστηριχθούν αυτά τα παιδιά και να εκπαιδευθούν όχι μόνο σε τεχνική αλλά κυρίως στην κουλτούρα του αθλητισμού και ειδικά του βόλει.

Και πάνω από όλα ,να μη χάσουν στο όνομα της επιτυχίας και του μπόνους του 10% το δικαίωμα στη μόρφωση ,εάν βεβαίως έχουν τις προοπτικές ώστε να αποκτήσουν καλύτερη παιδεία ,γιατί αυτές δεν πρέπει να θεωρούνται ως δεδομένες.

Μαθαίνω για μαθήτριες του 19 που έπεσαν στο 11 και στο 12 επειδή τα δίνουν όλα για τον αθλητισμό. Και μετά από ένα χιαστό κλαίνε μαζί με τους γονείς τους αντί να χτυπούν όλοι μαζί τα κεφάλια τους στους τοίχους...

Ταλέντα έχουμε αλλά το τι θα τα κάνουμε πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα μας για να κερδίσουμε όχι μόνο καλές αθλήτριες αλλά και σωστούς ανθρώπους που δε θα έχουν απωθημένα και σύνδρομα.

Ν.Δελαγραμμάτικας
Αναδημοσίευση από volleynews

10 παντοτινά παγκόσμια μυστήρια. 7. Εσείς έχετε έναν φύλακα άγγελο;

Εσείς έχετε έναν φύλακα άγγελο; (Rex Features)

Από την εποχή του 1950 το προσωπικό του σταθμού Aldgate Tube στο Λονδίνο έχει καταχωρίσει πολλά μυστηριώδη περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου και ενός υπάλληλου συντήρησης που επέζησε μετά από ένα χτύπημα 22.000 volt από τις ράγες του τραίνου. Αμέσως νωρίτερα ένας συνάδελφός του είχε παρατηρήσει, όπως ο ίδιος το περιέγραψε, μία γκριζομαλλούσα φιγούρα, που χαμογελούσε και χάιδευε τα μαλλιά του άντρα που υπέστη το χτύπημα.
Ορειβάτες και εξερευνητές όπως εκείνοι της Ανταρκτικής, Sir Ernest Shackleton και Ann Bancroft, όπως και οι Peter Hillary (ο γιος του κατακτητή του Έβερεστ) έχουν επίσης αναφέρει μία καλοκάγαθη αλλά αθέατη παρουσία σε στιγμές κινδύνου, αποκαλώντας την ο Τρίτος Άνθρωπος. Ο Ron DiFrancesco, το τελευταίο άτομο που απόδρασε από τον Νότιο Πύργο την 11η Σεπτεμβρίου, επίσης θυμάται πως κάτι τον άρπαξε και τον οδήγησε μέσα από τον καπνό σε ασφαλές μέρος.

Α.Ε.ΡΕΝΤΗ - ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ 0-3

Ήττα στη 10η αγωνιστική για το τμήμα των γυναικών μας στον εντός έδρας αγώνα με το ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ με 3-0 σετ (23-25,16-25,22-25). Η ομάδα μας παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένη απέναντι σε μια ομάδα που θέλει να ανέβει στην Α2 παίζοντας πολύ καλό βόλεϊ με πολύ λίγα λάθη και καλή αμυντική λειτουργία και το κυριότερο φέρνοντας την αντίπαλη ομάδα σε δύσκολη θέση τουλάχιστον στα δυο σετ (1,3). Εάν συνεχίσουν τον ίδιο ρυθμό προπόνησης και αφομοιώσουν πιο γρήγορα αυτά που τους λέει ο προπονητής τους πιστεύουμε ότι στο τέλος θα πετύχουμε την παραμονή μας και όχι μόνο.
Η σύνθεση της ομάδας μας:
Σταυροπουλου,
Τριανταφυλλίδη,Πάλη,Ζωρζου,Θηραίου,Χριστοφη,Νασκιντασβιλι(λ).Επαιξε επισης η
Κολυαρδου
Μ. Την 11αδα συμπλήρωναν οι Κολυαρδου Ο,Παπουτσιαν,Κωστάκη . Η Νικολάκη Ε. δεν αγωνίστηκε εξαιτίας του τραυματισμού της στο γόνατο . Της ευχόμαστε περαστικά και γρήγορα ξανά στους αγωνιστικούς χώρους.
Η διαιτησία ήταν πολύ καλή ,μπράβο και συγχαρητήρια και στους δυο .
Τα άλλα αποτελέσματα:

ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ 3-0
ΑΟ ΤΡΑΧΩΝΕΣ - ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 3-1
ΓΑΝΣ ΙΡΙΔΑ - ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ 1-3
ΑΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ - ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ 3-0
ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ - ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ 3-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ 27-04 27
------------------------------------
2. ΑΟ ΤΡΑΧΩΝΕΣ 29-08 27
3. ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 28-05 26
4. ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ 22-08 21
5. ΑΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 22-13 20
6. ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ 18-17 18
7. ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 14-21 11
8. ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 12-24 09
9. ΓΑΝΣ ΙΡΙΔΑ 13-23 09
---------------------------------------------------
10. ΑΕ ΡΕΝΤΗ 08-25 04
11. ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ 07-29 03
12. ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ 07-30 02
Πορφύρας και Ρέντης, έχουν 1 αγώνα λιγότερο.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Μπράβο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεία "Σκλαβενίτης"

Μπράβο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεία "Σκλαβενίτης"

Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (5η αγωνιστική): ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 8/1

Πετρούπολη – ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου 3-1 (25-19, 22-25, 25-23, 25-19)
Απολλώνιος – Άρτεμις Κορ. 0-3 (11-25, 13-25, 12-25)
Κυριακή 9/1
Ηλυσιακός – Φιλία 3-0 (25-17, 25-21, 25-20)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)

1.Ηλυσιακός 11 (12-5)

2.Αρτεμις 9 (9-0)
3.Πετρούπολη 7 (8-7)
4.Ρέθυμνο 6 (7-4)
5.Φιλία 5 (6-9)
5.Αθλεση Ηρακλείου 4 (7-12)
6.Απολλώνιος 0 (0-12)
*Πετρούπολη, Απόλλωνιος, έχουν από 4 αγώνες, ΟΠΕΡ, Άρτεμις από 3 αγώνες.

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 8/1

Άργος - ΖΑΟΝ 2-3 (12-25, 28-26, 27-25, 14-25, 07-15)
Αγ. Παρασκευή - Βριλήσσια 0-3 (07-25, 18-25, 19-25)
Κυριακή 9/1
Απόλλων – Ιωνικός Ν.Φ.1-3 (16-25, 25-16, 20-25, 18-25)
Τρίτη 11/1
Ίωνες – Ένωση Βύρωνα 3-1 (25-19, 25-23, 18-25, 25-19)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)

1.Ιωνικός Ν.Φ. 13 (14-5)
2.Βριλήσσια 12 (14-6)
3.ΖΑΟΝ 10 (13-9)
4.Ιωνες 10 (12-8)
5.Απόλλων Π. 6 (10-11)
6.Βύρωνας 5 (7-12)
7.Αγ.Παρασκευή 3 (5-12)
8.ΓΣ Αργους 1 (3-15)

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 8/1

Φιλαθλ. Λαρισαϊκός – Νέα Γενεά 3-1 (13-25, 25-17, 25-18, 25-17)
Ηρακλής Ιωαννίνων - Σταυρούπολη 1-3 (10-25, 25-22, 21-25, 18-25)
Ερμής Δράμας - Επίκουρος 1-3 (23-25, 25-22, 13-25, 22-25)
Τρίτη 11/1
Μακεδόνες – Άρης 1-3 (25-23, 20-25, 23-25, 19-25)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)

1.Άρης 15 (15-3)
2.Σταυρούπολη 12 (12-2)
3.Επίκουρος 12 (12-5)
4.Μακεδόνες 9 (10-4)
5.Ν.Γενιά 6 (8-8)
6.Λαρισαϊκός 6 (8-10)
7.Ερμής Δράμας 0 (3-12)
8.Ηρακλής Ι 0 (2-12)
9.ΧΑΝΘ 0 (1-12)
*ΧΑΝΘ, Mακεδόνες, Ερμής, ΕΟΣ, Ν.Γενεά έχουν από 4 αγώνες.

10 παντοτινά παγκόσμια μυστήρια. 6.Μπορούν τα ζώα να προβλέψουν τους σεισμούς;

Μπορούν τα ζώα να προβλέψουν τους σεισμούς; (PA Wire)

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες έχουν όλοι τους αναφέρει την ασυνήθιστη ικανότητα των ζώων να προβλέπουν τις φυσικές καταστροφές και να το σκάνε από σεισμούς και τσουνάμι. Στο θέρετρο, Cervinia στην Ελβετία, έχουν ακόμα και μνημείο σ' ένα σκύλο ονόματι Bleck που προειδοποιούσε τους σκιέρ για τις επερχόμενες χιονοστιβάδες, γαβγίζοντας τους ώστε να μην δοκιμάσουν τις πίστες. Το 1939 πολλοί σκύλοι του Αγίου Βερνάρδου αρνήθηκαν να κάνουν τις συνηθισμένες βόλτες τους, μία ώρα πριν ακόμα μία Αλπική χιονοστιβάδα καλύψει το χώρο που λίγο αργότερα θα περπατούσαν. Τον Μάρτιο του 2010, το BBC ανάφερε μια επιστημονική απόδειξη που ανέφερε πως ένας μεγάλος αριθμός φρύνων εγκατέλειψε την περιοχή της L' Aquila τρεις ημέρες πριν ένας σεισμός την χτυπήσει στις 6 Απριλίου του 2009.


Το ημερολόγιο του Πορφύρα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2011

Το ημερολόγιο του Πορφύρα
Αξιόλογη και άξια συγχαρητηρίων η προσπάθεια των παραγόντων του Πορφύρα που παρουσίασαν το ημερολόγιο του 2011 με φωτογραφίες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ αλλά και των...
χορηγών. Δείτε το πατώντας ΕΔΩ
Αναδημοσίευση από volleynews
Σχόλιο Α.Ε.ΡΕΝΤΗ: Συγχαρητήρια για το ωραίο σας ημερολόγιο.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - Αυτά είναι τα κορίτσια.

Αυτά είναι τα κορίτσια
Η ταυτότητα των 12 κοριτσιών της Εθνικής Κορασίδων και τι δήλωσαν στο σάιτ της ΕΟΠΕ...
1. Σουλτάνα Χριστινίδου (αρχηγός, 11/07/95, 1.70, Αίας Ευόσμου): «Ξεκίνησα να παίζω στον Αίαντα όπου συνεχίζω, έχοντας χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα. Όσο για την πρόκριση; Την αξίζαμε. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και παρά την έλλειψη εμπειρίας το παλέψαμε. Νομίζω πως αρχίζουμε να φτάνουμε τις υπόλοιπες ομάδες».

2. Μαρία-Ελένη Αρτακιανού (λ, 21/05/94, 1.68, Ηρακλής): «Αγωνίζομαι στον Ηρακλή, έχοντας συμμετοχές στη βασική ομάδα. Στη Σερβία όλα ήταν πολύ ωραία. Ζήσαμε συναρπαστικές εμπειρίες και τους ευχαριστήσουμε όλους, όπως και τους φιλάθλους που βρέθηκαν κοντά μας. Σίγουρα στο μέλλον θέλουμε πολλή δουλειά, αλλά έχουμε όρεξη και θέληση. Θα τα καταφέρουμε να φτάσουμε και τη Σερβία».

3. Ειρήνη Αναγνώστου (20/09/94, 1.76,Ένωση Βύρωνα):
«Είμαι βασική πασαδόρος στην ομάδα του Βύρωνα. Στον όμιλο της Σερβίας τα καταφέραμε... Δουλέψαμε πολύ και το αξίζαμε. Κοντράραμε όλες τις ομάδες και νιώθω πως μόνο η ψυχολογία μας λείπει. Μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα και το αποδείξαμε».

5. Ανθή Βασιλαντωνάκη (09/04/96, 1.85, Ένωση Βύρωνα): «Αγωνίζομαι ως διαγώνιος στην Ένωση Βύρωνα. Χάρηκα πάρα πολύ για την πρόκριση που είναι πολύ σημαντική για όλες μας. Κάποιοι αντίπαλοι έχουν καλύτερα στοιχεία, αλλά κι εμείς παίξαμε καλά και τους φτάνουμε σιγά σιγά».

9. Σοφία Μπούσια (01/05/94, 1.82, ΓΣ Ελασσόνας): «Είμαι βασική στην ομάδα μου που παίζει στο τοπικό. Στη Σερβία παλέψαμε πάρα πολύ για να καταφέρουμε. Κάποιες ομάδες είναι στα μέτρα μας, αλλά ακόμα και τη Σερβία, που είναι σε καλύτερο επίπεδο, μπορούσαμε να την κερδίσουμε».

10. Αντωνία Πίντζου (20/01/94, 1.74, Μαρκόπουλο): «Ανήκω στο Μαρκόπουλο όπου έχω λίγο χρόνο συμμετοχής. Η εμπειρία στη Σερβία ήταν τέλεια. Είμαι πρώτη φορά στην εθνική ομάδα και ήταν σπουδαία όσα έζησα. Σίγουρα θέλουμε λίγη ακόμα δουλειά και να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία. Έχουμε προσόντα για να φτάσουμε πιο ψηλά».

11. Μαρία Σωτηρίου (24/04/96,1.78, Ηλυσιακός): «Δεν είμαι βασική στον Ηλυσιακό, αλλά έχω χρόνο συμμετοχής. Για την πρόκριση τι να πω... Είναι κάτι που δεν περιγράφεται. Από το αποτέλεσμα φαίνεται πως βγήκε η δουλειά μας. Μας λείπουν κάποια στοιχεία, αλλά αν δουλέψουμε μπορούμε να φτάσουμε στο επίπεδό τους. Εκείνες δουλεύουν περισσότερο, εμάς μας λείπουν προετοιμασία και παιχνίδια».

14. Αλεξία Καλανταρίδου (19/01/95, 1.82, Άρης): «Αγωνίζομαι συνήθως ως αλλαγή στην ομάδα του Άρη. Στη Σερβία αντιμετωπίσαμε δύσκολες ομάδες, αλλά δείξαμε ψυχή και τις κερδίσαμε. Έχουμε δυνατότητες και δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε σε υψηλό επίπεδο. Λίγο χρόνο περισσότερο για προετοιμασία χρειαζόμαστε. Με τους προπονητές μας δουλεύουμε πολύ καλά».

15. Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου (02/09/95, 1.83, Αίας Ευόσμου): «Αγωνίζομαι στον Αίαντα και η εμπειρία που έζησα στο Κλάντοβο ήταν συναρπαστική. Είναι απερίγραπτο πως αισθάνεσαι όταν παίρνεις πρόκριση σε τέτοια ηλικία. Ευχαριστούμε όλους τους προπονητές που ήταν δίπλα μας. Το Πάσχα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και στην προετοιμασία και στους αγώνες».

16. Μαρία Γενιτσαρίδη (03/06/94,1.82, Άθλεση Ηρακλείου): «Έχω χρόνο συμμετοχής στη γυναικεία ομάδα της Άθλεσης. Για εμένα και όλα τα κορίτσια ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία. Κάναμε πολύ καλά παιχνίδια και το αξίζαμε γιατί είχαμε δουλέψει. Ήρθε ο καιρός να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Η φουρνιά είναι πολύ καλή και με δουλειά θα πάμε για το καλύτερο στα τελικά».

17. Μαρία-Ιφιγένεια Πατεράκη (17/05/96, 1.83, Ένωση Βύρωνα): «Δεν είμαι βασική στον Βύρωνα, αλλά παίζω ως αλλαγή. Για την πρόκριση είμαστε όλες πολύ χαρούμενες. Με ομαδικότητα δείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε ομάδες με περισσότερη εμπειρία. Οι περισσότερες άλλωστε, είμαστε σε μικρή ηλικία. Μας λείπουν κάποια στοιχεία, αλλά είχαμε ψυχή και το θέλαμε. Για αυτό και προκριθήκαμε».

18. Αγγελική Εμμανουηλίδου (18/09/94,1.84, Άρτεμις Κορυδαλλού): «Έχω χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του Κορυδαλλού. Η πρόκριση ήταν φανταστική εμπειρία και ό,τι καλύτερο για μια παίκτρια στο ξεκίνημα της καριέρας της. Μπορούμε να συγκριθούμε με τις καλύτερες ομάδες. Σίγουρα έχουν περισσότερη εμπειρία από εμάς, αλλά όλα μπορούν να συμβούν».

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.