Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ξεκινούν οι Μουσικές Βραδιές στο Κηποθέατρο

Ξεκινούν οι Μουσικές Βραδιές στο Κηποθέατρο Εncardia /28-6-2011
Είσοδος 10 €, Ωρα έναρξης 21:00
Μια µεγάλη παρέα που εδώ κι επτά χρόνια δονείται µε απίστευτο πάθος στούς ρυθµούς της Σαλεντινής γής (Νότιος Ιταλία). Η σκηνή µεταβάλλεται σε χώµα και γη, τα φώτα σε φωτιά κι οι θεατές το κοµµάτι ενός ονείρου που είθε και να µην τέλειωνε ποτέ.
Προσοχή: Μόνο για όσους δε φοβούνται τα όνειρα!!!


Quintetto Novitango & Andre Maia/03-7-2011
Είσοδος 10 €, Ωρα έναρξης 21:00
Νέο tango από σύγχρονους Αργεντίνους συνθέτες.
Σέρτζιο Ναστάζε(βιολί), Σταύρος Κατηρτζόγλου(κιθάρα), Γιάννης Αντωνόπουλος
(πιάνο), Γιώργος Θεοδωρακάκος (κοντραµπάσσο), Αναστασία Γεωργάκη(ακκορντεόν, επιµέλεια). Στο γενικότερο κλίµα της αναβίωσης του Tango σε παγκόσµιο επίπεδo επιχειρεί να καλύψει διάφορεςόψεις του NuevoTango µέσα από τις πρωτοποριακές συνθέσεις του Α. Piazzollaκαι άλλων συνθετώνπου συνδυάζουν µε θαυµάσια ισορροπία τη συγκινησιακή φόρτιση του παραδοσιακού Τango µε την επιµεληµένη τεχνοτροπία της λόγιας µουσικής.
Συµµετέχει ο Πορτογάλος fadista Andre Maia. Τραγούδι: Φένια Παπαδόδηµα


Συναυλία Fado µε την Paula Colaço
Το µουσικό σχήµα που θα επισκεφθεί τη χώρα µας, έρχεται από την Πορτογαλία, και συγκεκριµένα από την καρδιά της Λισαβόνας, την Αλφάµα (η πιο παλιά γειτονιά της πρωτεύουσας) όπου αναπτύχθηκε και επιβιώνει ως τις µέρες µας, σχεδόν αναλλοίωτο, το παραδοσιακό fado. Το fado tradicional είναι περισσότερο µια φιλοσοφία ζωής παρά ένα απλό είδος µουσικής και απαιτεί µια ιδιαίτερη τεχνική και ερµηνεία από τον fadista. Αποτελεί δε µια κλειστή κοινωνία (κάτι σαν τους παλιούς ρεµπέτες στον Πειραιά). Η µετάδοση της παράδοσης του fado γίνεται ακόµη και στις µέρες µας προφορικά, µέσα στις ταβέρνες.
Paula Colaço(γυναίκα fadista), Paulo Rocha(άντρας fadista), Flávio Cardoso(πορτογαλική κιθάρα),Flávio César Massene Cardoso(κλασική κιθάρα).


Eλένη και Σουζάνα Βουγιουκλή/04-7-2011
Είσοδος 10 €, Ωρα έναρξης 21:00
Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις µουσικές του κόσµου και να πειραµατίζονται µε τις δυνατότητες
που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές µουσικό όργανο. Tραγουδούν σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a cappella όσο και µε τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες. Tο ρεπερτόριό τους αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διαφόρων λαών της Μεσογείου, των Βαλκανίων και άλλων πολύ ιδιαίτερων µουσικών του κόσµου, καθώς επίσης και δικές τους συνθέσεις. Η εκδήλωση πραγµατοποιείται σε συνεργασία µε την Πνευµατική Εστία Νίκαιας.


Γιάννης Kούτρας-Μάριος Στρόφαλης/05-7-2011
Από το Σταυρό του Νότου στα λιµάνια της Μεσογείου
Είσοδος 10 €, Ωρα έναρξης 21:00
Γιάννης Κούτρας-Μάριος Στρόφαλης, µια συνεργασία που παίρνει την θέση της στον χρόνο µε ένα αφιέρωµα σε κοινωνικά και πολιτικά παρεµβατικά τραγούδια, καθώς και µουσικές του συνθέτη και πιανίστα Μάριου Στρόφαλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου